TAJNA PUDLICA DRUGA TITA Broz pričao da ga vesele, zapravo bile su specijalno istrenirane za ovo… (FOTO+VIDEO)

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Bivši omiljeni predsjednik SFRJ Josip Broz Tito godinama je imao njemačke ovčare, ali priča o njegovim bijelim pudlicama potpuno je drugačija…

ISTANBUL: Svijet, Zanimljivosti, Vijesti, srijeda, 09.01.2018…21: 52… TAJNA PUDLICA DRUGA TITA Broz pričao da ga vesele, zapravo bile su specijalno istrenirane za ovo… (FOTO+VIDEO)

Tito se nikada nije razdvajao od njih, a čak je jednom sa Bajkalskog jezera poslao na Brione privatni avion po svog omiljenog bijelog pudla Džimija da bi ga “samo razveselio”. Međutim, mnogi su sumnjali u tu priču, a postoji i nepotvrđena priča da su to, zapravo, bili policijski psi. I to ne obični, već obučeni za otkrivanje eksploziva!!!

Prema priči, psi su donijeti iz Sovjetskog Saveza da bi bi Tita “zaštitile od unutrašnjih i spoljašnijih neprijatelja”. Međutim, zvanični podaci su malo drugačiji. Naime, prvi par toj pudli Tito je dobio od grčke kraljice Frederike. Šta je bilo sa mužjakom nije poznato, ali ženka je doživela 11 godina.

Čitaj još:   Policijska akcija “Merlin”: Pretresi na 11 lokacija, više osoba privedeno...

Drugi par pudli bile su ženka koju je Broz kupio u Francuskoj i mužjak kog je dobio od UN, a koji se zvao Džimi. Džimija se sjeća i Titova unuka, Saša Broz, a iza njega su ostale Olja i Linda.

Brozovi su pokušali da ih pare, ali nisu uspjeli tako da nisu imali potomaka. Poslednje dvije pudlice nadživele su Tita. Priču da su pudlice čuvale Tita potvrdio je i profesor veterine Aleksandar Mitrović, koji se brinuo za njih.

“Posebno je zabavan bio čuvarski nastrojen Džimi. Titu se niko nije smio naglo približiti jer bi hrabri mali pas odmah zario zube u nogu nepoznatog došljaka. A takve situacije nisu bile zabavne. Tokom jednog prijema u Kumrovcu ruska delegacija je morala da pripjetili sa nekoliko ugriza, ali do diplomatskog incidenta ipak nije došlo. Niko se nije ozbiljno mogao naljutiti na čupavog psa koji je bio težak samo pet kilograma, a Titu se ionako niko nije usudio da prigovara”, navodi profesor Mitrović u svom sećanju.

Čitaj još:   Drama: Zbog požara u avionu na liniji Istanbul– Pariz, prinudno sletio u Zagreb...

Koliko se zna Tito nikada nije registrovao svoja legla pri ondašnjem i to dobro poznatom Jugoslovenskom kinološkom savezu mada je tamo dolazio zbog svojih lovačkih pasa i njemačkih ovčara.

Zašto nije registrovao i svoje pudle- ostaće tajna…

izvor agencije

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *