IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

OTIŠAO CHEF: Slavni kuhar Andrej Barbieri, preminuo u 50. godini…

Nakon što se dugo godina borio s bolešću jedan od najvećih chefova Andrej Barbieri preminuo je u 50. godini…

ZAGREB: Regija, Recepti, Vijesti, nedelja, 10.03. 2019… 05: 58…  OTIŠAO CHEF: Slavni kuhar Andrej Barbieri, preminuo u 50. godini…

Barbierija je javnost upoznala u popularnom kulinarskom showu programu “MasterChef”   

Nakon dugogodišnje borbe s bolešću jedan od najvećih chefova Andrej Barbieri preminuo je u 50. godini… 

Andrej je počeo je kuhati već sa sedam godina, a u njegovoj se porodici uvijek dobro kuhalo. Obučio je veliki broj kuhara, a volio je da i drugi za njega kuhaju. Upozoravao je na kontaminiranost jeftine hrane i istrebljenje ribljeg fonda.

Nakon početka karijere i studija u Italiji, vodio je kuhinje brojnih restorana u najpoznatijim turističkim destinacijama na Mediteranu. Između ostalog, radio je u vrhunskim restoranima Egipta, Grčke, Španije i Hrvatske.

Sarađivao je s brojnim časopisima, uključujući StoryGourmet, a bio je i član žirija popularnog kulinarskog showa “Masterchef”. 

Bio je glavni chef u nekoliko domaćih restorana, uključujući Tramerku i Skalinadu u Voloskom, Conca D'oro u Rijeci, Bevandu u Opatiji te bistro Barbieri's u Zagrebu.

Od Barbierija se njegovi prijatelji opraštaju putem društvenih mreža…

Kako da okrenem zemlju naopačke pa da bar još jednom naslonim glavu na tebe?

Čitaj još:   DOK SE ČEKAJU REZULTATI: Glasali i za Ronalda, Modrića, Musemića,Mesija, Angelu...

Bar još jednom. Ono što me “danas” čini najsretnijom počelo je s tobom, gotovo sve što znam ti si me naučio, dao si mi krila, vjetar u leđa i čvrsto podupirao… sad te više nema i ja se osjećam kao da su mi slomljena krila. Boli me što te nema, toliko da opisati ne mogu. Samo bi htjela da se vratiš, da opet uđeš kroz naša vrata i baciš se na trosjed pored mene, da pijemo tvoj najdraži rum, smijemo se pa i plačemo, planiramo što i kako dalje. A toliko smo planova imali.

Nismo dočekali onaj mali voziček koji si htio, al jesi li baš morao tako brzo otići? Nije fer. Nismo se tako dogovorili. Sad te više ništa ne boli iako mi to nije utjeha.

Ne postoji utjeha. Bit ćeš uvijek sa mnom, u svakom potezu noža, u svakoj ribi, u svakoj tavi i u svakom komadiću mog srca, zauvijek. Volim te puno, medo moj. Sad počivaj u miru. Nek te čuvaju anđeli – napisala je Lana Klingor Mihić…

izvor agencije

Komentariši