CRNA GORA: EKSPLOZIJA, Svještenik “ŽIVA BUKTINJA”, bori se za život!

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Katolički sveštenik Jakov Jurendić (71) teško je povređen u eksploziji i požaru u samostanu Gospa od milosti u naselju Kaluđerovina u Tivtu i prebačen je u Klinički centar u Podgorici…

TIVAT: Crna Gora, Crna Hronika, vijesti, subota…11.05.2019…17: 55… CRNA GORA: EKSPLOZIJA, Svještenik “ŽIVA BUKTINJA”, bori se za život!

Prema nezvaničnim informacijama, sveštenik je teško povređen bore mu se za život u eksploziji plinske boce iz šporeta u kuhinji koju koriste sveštenici samostana Gospe od milosti.

Jurendića je, prema svjedočenju očevidaca, vatra bila potpuno zahvatila i on je kao živa buktinja istrčao na ulicu u pomoć su mu prvi pritekli stražar iz obližnjeg objekta “La perla” i meštanin Tonći Francesković.

On ga je stavio u otkose sveže trave kako bi ugasio plamen koji ga zahvatio dok nije došla Hitna pomoć, preneo je Radio Tivat.

Čitaj još:   MILE, RAZOČARAN: "SDA je teška, uporna, mislio sam da ću nešto završiti..."

Načelnik Službe zaštite i spašavanja Tivat Zoran Barbić je rekao da su oko pet sati jutros dobili poziv da je u kući u Kaludjerovini došlo do eksplozije i požara kao da su na licu mjesta vatrogasci zatekli povređenu osobu i požar u razbuktaloj fazi. On je dodao da je intervencija je bila veoma rizična i opasna.

Na prvom spratu objekta u vlasništvu samostana došlo je najvjerovatnije do curenja gasa i pri upotrebi otvorenog plamena došlo je do eksplozije. Izbilo je sva vrata na toj prostoriji – kuhinji i došlo je do razbuktavanja požara.

Svješteno lice uspjelo je da izađe iz objekta s znatnim opekotinama, pritrčao je u pomoć pripadnik obezbjeđenja susjednog objekta i građanin naišao oni su ukazali prvu medicinsku pomoć”, rekao je Barbić.

Čitaj još:   NOVI PAZAR: Muftija Dudić, od Vučića traži hitno rješavanje problema Islamske zajednice u Srbiji...

U požaru je pričinjena znatna materijalna šteta. Pretpostavlja se da je uzrok eksplozije i požara curenje gasa uz upotrebu otvorenog plamena…

izvor agencije

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Komentariši