SARAJEVO- Uhapšen Dario Delibašić, sin legendarnog košarkaša MIRZE- OTEO državljanina TURSKE

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

SARAJEVO – Policijski službenici MUP-a KS uhapsili su danas Darija Delibašića, sina legendarnog košarkaša Mirze Delibašića, zbog učešća u otmici turskog i bh. državljana Tamera Kilerdžija jednog od vlasnika Nargila bara Mahala u Sarajevu,

Kako je za klix.ba potvrdila Azra Bavčić, portparolka Tužilaštva KS, on se trenutno nalazi na kriminalističkoj obradi, a po završetku će biti predat u nadležnost Tužilaštva KS u zakonski predviđenom roku.

Kako se moglo saznati, Kilerdžija su navodno oteli pripadnici Škaljarskog klana iz Crne Gore, jednog od dva najjača mafijaška klana u regionu (Škaljarski i Kavački klan). Za sada je poznato da je Tamer Kilerdži otet 20. aprila, te nekoliko sati držan zatvoren u jednoj vikendici na području Ilidže. Pod kojim okolnostima je otet i pušten nakon nekoliko sati nije poznato.

Delibašić se dovodi u vezu sa otmicom zato što je nekoliko dana prije otmice vikendicu u kojoj je držan Kilerdži, navodno, iznajmio nekim Crnogorcima i jednom državljaninu Srbije.

Čitaj još:   Pucnjava u Sarajevu: Jedan vozač ranjen iz pištolja...

Dario Delibašić je sin košarkaške legende Mirze Delibašića. Dario je, kako saznajemo, vlasnik palačinkarnice Cakum Pakum u Ulici Kaptol. On je, kako nezvanično saznaje ovaj medij, navodno osuđen u odsustvu u Italiji na šest godina i osam mjeseci zbog dilanja droge.

“Dario je učestvovao u transportu droge iz Beograda, preko BiH, Zagreba, Maribora u Italiju te da je tim poslovima stekao nezakonitu korist od 60.000 eura”, navodi izvor Oslobodjenja.

İzvor dodaje da Delibašić nije do sada izručen italijanskom pravosuđu iz nekoliko razloga: Prvo, BiH ne izručuje svoje državljane drugim državama, a pored toga, BiH nema potpisan sporazum sa Italijom o preuzimanju i procesuiranja sudskih predmeta.

Podsjetimo, u toku je obračun pripadnika Škaljarskog i Kavačkog klana. Pripadnici Škaljarskog klana se uglavnom bave poslovima vezanim za šverc droge. Jovica Jovan Vukotić je vođa škaljaraca. On je navodno pod zaštitom Luke Bojovića i Filipa Koraća, označenih kao najmočniji ljudi u srpskom podzemlju. Škaljarci su se u posljednje vrijeme doveli u vezu sa nekoliko likvidacija u regionu, koje izvršavaju isključivo automatskom puškom sa velikim brojem ispaljenih metaka. Potom pale automobil i u njemu ostavljaju pušku, što se smatra njihovim “potpisom”.

Čitaj još:   EVO KAKO SU SAVLADALI POLUDJELOG CRNOGORCA NA BRODU: Iz čista mira, zgrabio nož i ISKASAPIO kolege mornare, na kopnu ga čeka brazilska policija (foto)

izor: agencije

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Komentariši