NIKAD KRAJA, NA BRODU SA UHAPŠENIM CRNOGORCIMA NAĐENA, JOŠ TONA I POL KOKAINA: Najveća zaplena u poslednjih 230 godina! (video)

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Američki istražitelji su na brodu “MSC Gajan” pronašli još tonu i po kokaina. Na kraju pretresa utvrđeno je da je zaplijenjeno ukupno 18 tona droge čija je vrijednost procjenjena na 1,3 milijarde dolara…

FILADELFIJA: Svijet, Crna Hronika, Putovanja, vijesti. nedelja, 30. 06.2019…11: 59… NIKAD KRAJA, NA BRODU SA UHAPŠENIM CRNOGORCIMA NAĐENA, JOŠ TONA I POL KOKAINA: Najveća zaplena u poslednjih 230 godina! (video)

Prvog dana pretresa pronađeno je 16,5 tona kokaina i tada je uhapšeno šest članova posade, od kojih su čak četvorica iz Crne Gore.

FOTO: AP / MATT ROURKE

Pronalaženje još tone i po kokaina usledilo je nakon saslušanja članova posade broda, koji su uglavnom iz Crne Gore.

FOTO: PROFIMEDIA

Jedan od direktora Carinske i granične kontrole SAD (CBP) Kejsi Darst potvrdila je da je ovo najveća zaplijena narkotika u Americi u poslednjih 230 godina.

“Danas mogu zvanično da kažem da je CBP zaplenio historijsku količinu kokaina u našoj 230 godina dugoj historiji, sa težinom od 39.525 funti i uličnom vrijednošću od oko 1,3 milijarde dolara”, rekla je.

Čitaj još:   PRAVI HOROR NA AVALI: Ima mrtvih, Hitna vozi povređene...
Kejsi Darst
KEJSI DARSTFOTO: AP

Kada je na brodu otkriven kokain, tamošnji istražitelji odmah su uhapsili Crnogorca  Ivana Đuraševića  i Fonofavea Tijasagu, koji su radili na brodu.

Oni su priznali da su tokom noći dobili nalog da sa 14 čamaca na brod pretovare džakove u kojima je bio kokain. Odmah zatim, uhapšeni su i Boško Marković (37), Aleksandar Kavaja (25) i Nenad Ilić (39) iz Crne Gore i Lauli Pulu.

Đurašević je priznao da je za ovaj posao trebalo da dobije 50.000 dolara u kriptovalutama. Pojasnio je da je brodskom dizalicom napunio kontejnere drogom, nakon čega ju je sakrio. Pomogao mu je Tijasaga, koji je takođe priznao da mu je za to obećana velika novčana naknada.

Čitaj još:   Navijači pozivaju na linč lidera radikala VOJISLAVA ŠEŠELJA (video)

Jedan od zvaničnika DEA je saopštio da je brod krenuo iz Čilea u Evropu, da se zaustavljao u Peruu i na Bahamima prije nego što je stigao do Filadelfije.

iBalkan.net/CDM Foto: AP

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Komentariši