OGLASILA SE ANITA HARADINAJ: Rodila mu je troje djece ali mu nije prva… (foto)

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Za sebe kaže da nije Ramiš Haradinaj musliman već “pripadnik četvrte generacije u katoličkoj familiji”, nikad nisam otišao u džamiju, niti praktikovao muslimanske običaje…

PRIŠTINA: Kosovo, Putovanja, subota, 20. 07.2019… 09: 59… OGLASILA SE ANITA HARADINAJ: Rodila mu je troje djece ali mu nije prva…

Informaciju da je Haradinaj podnio ostavku na poziciju premijera privremenih prištinskih institucija, objavila je i njegova supruga na svom Fejsbuk profilu.

Anita Haradinaj je na društvenoj mreži objavila Haradinajevu izjavu sa konferencije za novinare, na kojoj je saopštio da podnosi neopozivu ostavku zbog toga što je dobio poziv Specijalnog suda u Hagu, formiranog za istragu i procesuiranje odgovornih bivških pripadnika OVK za ratne zločine.

Haradinaj je ranije danas rekao da je poziv za saslušanje ka osumnjičeni dobio danas, a da će o datumu saslušanja biti obavješten naknadno.

Dojučerašnji premijer tzv. Kosova od 2003. godine je u braku sa plavokosom novinarkom RTK Anitom Mucaj, kojom je bio opčinjen kada je došla da ga intervjuiše još kao vođu OVK.

Ramuš je u tom trenutku već bio oženjen i to Finkinjom Joanom Karlson, s kojom je dobio i sina Škeljzena. Upoznao ju je na vratima švajcarskog noćnog kluba gdje je radio kao izbacivač. Ta ljubavna priča završena je 2001. navodno na Ramušovo insistiranje.

Čitaj još:   PODGORICA: Pao snijeg, aerodrom zatvoren za saobraćaj...

Šta se potom dogodilo, niko ne zna, a onda je usledio “sudbinski”, kako to navode prištinski mediji, susret sa zgodnom Anitom, s kojom danas ima troje dece – dva sina i ćerku…

Haradinaj iza sebe ima i knjigu “Priče o ratu i slobodi” u kojoj je otkrio mnoge detalje iz detinjstva i privatnog života.

Za sebe kaže da nije musliman već “pripadnik četvrte generacije u katoličkoj familiji”. “Ne znam zašto me smatraju muslimanom”, kazao je Haradinaj – kad nikad nisam otišao u džamiju, niti praktikovao muslimanske običaje.

Upitan u jednom intervjuu koja su njegova religijska opredeljenja, odgvorio je: “Moja religija je Albanizam, najbolja religija na svijetu!”

S obzirom da mu je porodica došla na Kosovo sa juga Albanije, on ima albanski pasoš i državljanstvo i zalaže se za ujedinjenje Kosova i Albanije. Govori nekoliko jezika, među kojima je i srpski.

Čitaj još:   BRISEL: EU poslala ponudu Haradinaju,privremeno da ukinite takse i nagradićemo vas...

Kad je reč o detinjstvu, navodno je bio odličan đak, predsjednik odeljenja, a želja mu je bila da kad odsluži vojni rok u JNA 1987. godine upiše astronomiju na prištinskom univerzitetu.

Međutim, loša finansijska situacija u porodici ga je natjerala da ode u inostranstvo i tamo počne da zarađuje novac. Zvanične verzije kažu da je se bavio poslovima fizikalca, izbacivača u noćnim klubovima, učitelja borilačkih veština i obezbeđenja na rok koncertima i to u Švajcarskoj, Francuskoj i Italiji…

izvor agencije

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Komentariši