IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Institucije SRBIJE i dalje ćute : Zašto je teško i opomenuti Šešelja kad vrijeđa i prijeti…

Osudu ponašanja pojedinih poslanika traži i Udruženje novinara Srbije, ali da li je tako nešto moguće i očekivati?

BEOGRAD: Regija, Crna Hronika, vijesti, nedelja, 21. 07.2019… 19: 59… : Institucije SRBIJE i dalje ćute : Zašto je teško i opomenuti Šešelja kad vrijeđa i prijeti…

Institucije i dalje ćute kada su u pitanju napadi i prijetnje koje lider Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj upućuje iz skupštinske sale. Jukom je zato uputio otvoreno pismo predsjednici Skupštine Maji Gojković i potpredsjedniku Vladimiru Marinkoviću u kojem traži da se ubuduće sankcionišu uvrede koje se iznose sa skupštinske govornice.

Osudu ponašanja pojedinih poslanika traži i Udruženje novinara Srbije, ali da li je tako nešto moguće i očekivati?

Nije ni prvi, ali sudeći po ćutanju institucija, ni poslednji put da narodni poslanik Vojislav Šešelj vrijeđa, prijeti, kleveće iz skupštinske sale. Poslednji put kada je iznio salvu uvreda na račun novinarke lista Danas od presjedavajućeg Vladimira Marinkovića stiglo je samo: “Hvala, profesore Šešelj”.

Kada je u oktobru prošle godine Šešelj optužio Rasima Ljajića da je vođa narko- kartela reakcija potpredsjednika parlamenta bila je drugačija. Potpredsednik Narodne skupštine i član Ljajićeve SDPS-a Vladimir Marinković ocijenio je da jedna poslanička grupa pokušava da se iživljava…

“Ja mislim da smo mi kao društvo oguglali, nažalost, na mnoge grozote koje su izašle iz usta Vojislava Šešelja i da je očigledno gospodin Marinković osjetljiv samo u trenucima kada se pominje neki lični interes, odnosno interes njegove partije i to je nešto što duboko brine…

Čitaj još:   "Sunčana država" otvorila plaže: Ne brine ih rast zaraženih... (foto)

Način na koji predsedavajući i ne samo Marinković, već i ostali koji su propustili šansu da pošalju snažnu poruku ne samo poslaniku Šešelju već i ostalima i, na kraju krajeva, cijeloj javnosti, doprinio je sasvim sigurno u obesmišljavanju parlamentarne debate”, navodi Raša Nedeljkov iz CRTA.

U tom slučaju raspravu je prekinula predsednica parlamenta Maja Gojković.

Šešelj na dobacivanja: “Šta hoćete vas dvojica… Kazni ih, bre, Majo… Pokazaće tebi zločinac”.

Gojković: “Molim pauzu od pet minuta”.

Da li je pauza parlamentarni mehanizam kojim se rešavaju pretnje i uvrede koje godinama stižu iz redova srpskih radikala?

“Da bi Vojislav Šešelj bio metaforički i fizički izbačen iz Narodne skupštine zato što je osuđeni ratni zločinac, potrebno je da administrativni odbor kojim presjedava, što je još jedan paradoks, Aleksandar Martinović koji je toliko godina govorio gnusne stvari koje ponavlja i prethodnih nedelja… Potrebno je da taj odbor samo da obavještenje da prestaje mandat na osnovu presude koja postoji”, tvrdi Marko Milosavljević iz Inicijative mladih za ljudska prava.

“Nema nikakvih uslova za oduzimanje mandata Vojislavu Šešelju. Prosto nije ispunjen ni jedan od zakonskih uslova da bi mu se oduzeo mandat”, kazao je Martinović.

Čitaj još:   ISTANBUL: Erdogan, čestitao pobjedu predstavniku opozicije na izborima u gradu na Bosforu...

I dok naprednjaci svaki zakon tumače na sopstveni način, a kad su bili radikali, Šešelj je isto tako vređao – razlika je u tome što je sada vijerovatno teže odlučiti da bude udaljen iz sale…

izvor N1

BIJE ŽENU U STANU PORED MOG: Slavica podijelila UZNEMIRUJUĆI SNIMAK iz komšiluka! (foto)

Pjevačica odmah reagovala... BEOGRAD: Srbija, Crna Hronika, vijesti, srijeda, 12.05.2021…00.24…  BIJE Read more

KENAN Strujić- Harbić: Bolna je činjenica da se nasilje u Al- Qudsu dešava baš u ramazanu… (foto i video)

Bošnjačka stranka najoštrije osuđuje posljednja dešavanja u Al- Qudsu (Jerusalemu) Read more

Komentariši