IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Detalji londonske drame: Mesuta Özila i Seada Kolašinca, šikanirali i maltretirali gotovo dva kilometra… (foto, video)

Mesuta Özil su uhvatili u zasjedi, pljačkaši dok je vozio svoj crni Mercedes G-K, kada su razbojnici opkolili njegov automobil, Özilov saigrač i prijatelj iz djetinjstva Kolašinac iskočio je i hrabro krenuo u obračun…

LONDON: Svijet, Crna Hronika, Sport, fudbal, Zanimljivosti, vijesti, petak, 26. 07.2019… 11: 59…  Detalji londonske drame: Mesuta Özila i Seada Kolašinca, šikanirali i maltretirali gotovo dva kilometra…

DVIJE VELIKE Arsenalove zvijezde Mesut Özil i Sead Kolašinac bježale su gotovo dva kilometra od noževima naoružanih napadača na motociklima koji su im jučer u Sjevernom Londonu pokušali oteti automobil.

Özil je uhvaćen u zasjedi pljačkaša jučer oko 17:00 sati dok je vozio svoj crni Mercedes G-K. Međutim, kada su razbojnici opkolili njegov automobil, Özilov saigrač i prijatelj iz djetinjstva Kolašinac iskočio je i hrabro krenuo u obračun.

Snimak sa sigurnosnih kamera pokazuje Kolašinca kako nasrće na napadače unatoč tome što su bili naoružani noževima. Motocikl na kojem su došli napadači se udaljio nakon čega se snimak prekinuo.

SVAKAKO, to nije bio kraj drame, budući da su igrači bili progonjeni ulicama Sjevernog Londona u Özilovom automobilu u brzoj potjeri koja je trajala gotovo dva kilometra.

Čitaj još:   STRAH BOŽIJI Škola za patriote putuje u Rusiju, krenulo je 16 mališana iz svih krajeva Srbije...
Foto: Daily Mail

Foto: Daily Mail

DAKLE Prijatelji iz djetinjstva su krenuli prema turskom restoranu gdje su inače redovni gosti, a osoblje im je priteklo u pomoć kada su napustili svoj Mercedes na ulici.

Svjedoci su izjavili kako je 30-godišnji Özil izgledao “prestravljeno”, dok su konobari i kuhari požurili odbraniti svog prijatelja.

Snimci sigurnosne kamere prije potjere pokazuju Bosanskog tenka kako prvo nasrće na razbojnika koji je imao kacigu na glavi.

Prišao je prednjem dijelu Mercedesa kako bi se suočio s napadačem, dok se u međuvremenu pobrinuo da vrata automobila budu zaštićena.

Potom se okrenuo stražnjem dijelu vozila kako bi se suočio s drugim napadačem koji je mahao nožem te je također nosio motociklističku kacigu.

U tom trenutku Özil je krenuo naprijed vozilom, dok se goloruki Kolašinac borio s razbojnicima. Ono što kamere nisu zabilježile je nastavak drame kada se Kolašinac uspio pridružiti Özilu u automobilu te su zajedno ubrzali, ali su ih pljačkaši progonili. 

Kolegijalna, klupska i drugarska solidarnost su urodila plodom i da nijedan od igrača iz londonskog kluba ARSENAL nije povrijeđen tokom samoh incidenta u sjevernom dijelu milionskog Londona.

izvor iBalkan.net/ agencije BBC

SEAD Kolašinac jedini igrač na vjenčanju Mesuta Ozila

Defanzivac Arsenala Sead Kolašinac zbog povrede je otkazao nastup selektoru Read more

Komentariši