SARAJEVO: Preselio, Asaf Bečirović, dugogodišnji novinar, kolega i dobar čovjek…

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Nakon kratke i teške bolesti napustio nas je novinar, prepoznatljivog stila, čovjek čiji tekstovi su se tražili, i rado čitali, dobar čovjek, naš Asko…

SARAJEVO: BiH, Putovanja, vijesti, srijeda, 14. 08 .2019… 11: 59…  SARAJEVO: Preselio, Asaf Bečirović, dugogodišnji novinar, kolega i dobar čovjek…

U Sarajevu je noćas u 60. godini preselio Asaf Bečirović, urednik magazina Start BiH i dugogodišnji novinar, nakon kratke i teške bolesti.

Kao novinar je gotovo dvije decenije radio u dnevnim novinama Oslobođenje u kojima je dva puta proglašen za najboljeg novinara tog lista i u dnevnom listu Faktor.

Prije rata, bio je novinar u fabričkom listu „Pretis“. Tokom agresije, bio je pripadnik Armije BiH. Osim po vedrom duhu, čitaoci i kolege će ga, između ostalog, pamtiti i po reportažama i brojnim kolumnama u kojima je na satiričan način kritikovao fenomene tranzicijskog društva. 

Čitaj još:   KINEZI, O KORONA VIRUSU: AMERIČKA VOJSKA, DONJELA EPIDEMIJU U VUHAN, PANDEMIJA POTIČE IZ SAD, A NE SA PIJACE... (foto)

Bosanskohercegovačko novinarstvo je od jutros osjetno osiromašeno…

Kažu, stil je sam čovjek. Asafovi tekstovi, i da se ne pogleda potpis ispod njih, mogli su biti samo njegovi tekstovi. Mudri, a lagani, vrcavi i zanimljivi, a uvijek s velikom porukom

Pa, i da ih nije potpisao, pažljiv čitalac ovog novinara, koji je radio u Oslobođenju godinama, i u Danima, a karijeru završio kao urednik Starta, znao bi da su njegovi.

To je najviše što jedan novinar može postići.

Ali, više od toga je, svakako, iskrena žalost svih nas koji smo čuli jutros za ovu tužnu vijest, i koji znamo da smo ostali, prije svega, bez dobrog, dobrog čovjeka. Našeg Aska.

Obavještavamo rodbinu, prijatelje i komšije da je naš dragi ASAF (ASIM) BEČIROVIĆ preselio na Ahiret u srijedu, 14. augusta 2019. godine, u 60. godini života. Dženaza će se obaviti u četvrtak, 15. augusta 2019. godine u 16 00 sati na Bakijskom mezarju FALETIĆI

Čitaj još:   Majka ubijenog Davida: Specijalci uhapsili Davora, niko ne zna gdje se nalazi...

http://iBalkan.net

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *