PRED DEMONSTRANTE, IZAŠLE: Kobre čuvaju, po Vučkovoj želji… (foto)

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Protest “Jedan od pet miliona” održava se 37. put u Beogradu…

BEOGRAD: Srbija, Crna Hronika, Putovanja, Zanimljivosti vijesti, subota, 17. 08 .2019… 20: 59…  PRED DEMONSTRANTE, IZAŠLE: Kobre čuvaju, po Vučkovoj želji…

Predsjedništvo Srbije, koje je na “ruti” demonstranata, čuvaju pripadnice jedinice “Kobre”…

Protest je počeo nešto poslije 19 sati, na Terazijama, a protestna šetnja kretaće se od Terazijske česme ka zgradi Predsjedništva ulicom kralja Milana do Resavske ulice, bulevarom Кralja Aleksandra, potom Takovskom ulicom do zgrade Radio Televizije Srbije (RTS).

Jedan od organizatora protesta Srđan Marković na Terazijama se obratio okupljenima i izjavio da demontsranti nemaju ništa protiv vojske i policije, ali da su “zloupotrebljeni od vlasti”.

Pozvao je na bojkot izbora…

Čitaj još:   VRIJEME: Pretežno, oblačno do kraja sedmice...

Učesnicima protesta obratio se i Branislav Lečić.

Među okupljenima su i predsjednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas, predstavnik Dveri Jugoslav Kiprijanović, predsjednik opštine Stari grad Marko Bastać i predsjednik Nove stranke Zoran Živković.

Poslije okupljanja i uvodnog obraćanja oni su krenuli u šetnju ka zgradi Predsjedništva Srbije, koju, po želji predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, od nedavno čuvaju ženske pripadnice jedinice “Kobre”.

Predsjednik je takvu odluku donio poslije incidenta kod Predsjedništva Srbije koji se dogodio prošle subote.

Protest prošle subote obilježio je pokušaj nasilnog probijanja bezbjednosne ograde kod Predsjedništva, kako bi demonstranti ostavili spisak zahtjeva za fer izbore, a okončan je tako što je tročlanoj delegaciji omogućeno da ih ostave na ulasku u zgradu na Andrićevom vijencu.

Povodom pokušaja nasilnog upada u zgradu Predsjedništva, Vučić je u nedelju poručio da će skloniti ograde ispred zgrade i da će dovesti djevojke da čuvaju objekat…

Čitaj još:   STRAŠNO: Dodik u Sarajevo nosi zastavu RS- a, neće polagati zakletvu, a od sastanka sa Džaferovićem i Komšićem puno mu je preči…

izvor agencije

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Komentariši