Dan, kad je otišla lejdi Dajana, kraljica srca dobrih ljudi…(foto)

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Dajana je bila šarmantna, harizmatična, voljela je humanitarni rad, bila je graciozna, ali i borbena i prelijepa mlada žena…

Pariz: Svijet, Putovanja, Zanimljivosti, vijesti, petak, 30. 08 .2019… 11: 52… Dan, kad je otišla lejdi Dajana, kraljica srca dobrih ljudi…

Princeza Dajana poginula je u Parizu, prije tačno 22 godina. Njena dobra djela, harizma, ljepota… Sve to učinilo ju je ženom koja živi viječno.

Nikad prežaljena, nikad dovoljno voljenija. Rijetko ko imao je toliku ljubav naroda, ljubav kakvu je imala “kraljica srca” – princeza Dajana od Velsa.

Prije tačno 22 godina dogodila se tragična saobraćajna nesreća u Parizu, a u njoj je život izgubila omiljena Dajana. Bila je ikona stila, velika humanitarka, zagovornica prava obespravljenih. Upravo zbog svog humanitarnog rada ostala je omiljena do danas.

Zalagala se za sve koji su živjeli na marginama društva. Za izbjeglice, zatvorenike, žrtve rata, beskućnice, zavisnike, oboljele od AIDS-a. Nebrojeno mnogo ljudi našlo se na listi onih kojima je Dajana pomogla. A kada je poginula, svijet joj je zaista vratio ljubav. Ne postoji zemlja u kojoj se nije tugovalo, ne postoji niko ko ju je zaboravio…

Čitaj još:   VRHUNAC RS- a: Nasilje u Skupštini, zbog NATO- a, Ministar policije, udario Stanivukovića i nazvao ga majmunom... (foto i video)

A njena priča je zaista priča o princezi iz bajke. S tužnim završetkom. Princeza je rođena kao Dajana Spenser.

U princa Čarlsa zaljubila se u ljeto 1980. godine, a kada je imala svega 20 godina udala se za njega. Televizijski prenos svadbe gledalo je više od 700 miliona gledalaca. Nakon kraljevske svadbe usledilo je prvo djete – sin Vilijam, a potom je stigao i njegov mlađi brat, princ Hari. Iako im se rodilo dvoje djece, princ Čarls i Dajana imali su bračne probleme, a tabloidi su ih jedva dočekali.

Nakon njega, počela je vezu s Dodijem Fajedom, sinom egipatskog preduzetnika Mohameda Al-Fajeda. Nekoliko mjeseci su proveli u vezi, a potom oboje poginuli u tragičnoj nesreći 31. avgusta 1997. godine. Za njihovu pogibiju okrivljen je veliki broj paparaca koji su okružili automobil, dok su drugi krivili vozača automobila u kojem se princeza Dajana nalazila.

Čitaj još:   Željko Komšić stiže u Srbiju: Sa Erdoganom i Vučićem, na početak gradnje autoputa Beograd- Sarajevo... (foto)

Mohamed Al-Fajed nikad nije prestao da veruje da se radilo o naručenom ubistvukoje su sproveli pripadnici britanske vojne obavještajne službe, a po naredbi britanske kraljevske porodice.

Tugovala je za njom cijela Britanija, cio svijet. Dajana je bila šarmantna, harizmatična, voljela je humanitarni rad…

Graciozna, ali i borbena. Svojim sinovima pokušavala je da pokaže kako žive obespravljeni, htjela je da ih nauči kako da se brinu za slabije, kako da žive što normalnije. I danas je zaista tako. Princ Vilijam i Hari žive onako kako bi njihova majka htjela. Na neki način, Dajana živi i danas…

iBalkan.net / agencije

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *