Saudijski avioni napali iransku vojsku, je li na pomolu sukob velikih razmjera? (foto)

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Ranije su u medijskim izveštajima govorili o neidentifikovanim bespilotnim letjelicama koje su lebdjele nad Al Bukamalom i okolnim područjima…

RIJAD: Svijet, Crna Hronika, Zanimljivosti, vijesti, četvrtak 19. 09 .2019…  23: 52… Saudijski avioni napali iransku vojsku, je li na pomolu sukob velikih razmjera?

Ratni avioni Kraljevske saudijske vazduhoplovne snage učestvovali su u ciljanju proiranske vojske na istoku Sirije, rekao je zapadni izvor za “Independent Arabia”.

Izvor, koji je govorio pod uslovom anonimnosti, rekao je da su saudijski mlaznjaci, između ostalog, uočeni i bombardovali objekte i lokacije iranske vojske u gradu Al Bukamal duž iračke granice.

– Vazdušni napad uništio je skladišta, raketne bacače i baze bespilotnih letjelica, za koje Saudijska Arabija misli da će Iran koristiti za ciljanje saudijskih meta nakon napada na naftna postrojenja – dodao je izvor.

Ranije su u medijskim izveštajima govorili o neidentifikovanim bespilotnim letjelicama koje su lebdjele nad Al Bukamalom i okolnim područjima koja su pod kontrolom iranskih snaga i njegovih saveznika na istoku Sirije.

Čitaj još:   SANDŽAKLIJI oduzeto 70.000 eura na Horgošu (FOTO)

Isti izvor potvrdio je da međunarodna koalicija protiv ID-a cilja i grupe na crnoj listi kao terorističke organizacije kao što su kurdske snage i druge aktivne iranske i iračke vojnike u Siriji i drugde.

Međutim, visoki saudijski zvaničnik negirao je sve izvještaje o umješanosti njegove zemlje u pokretanje vazdušnih napada na iranske snage u Siriji.

U srijedu je saudijsko ministarstvo odbrane organizovalo konferenciju za novinare na kojoj je novinarima pokazalo šta ona opisuje kao iransku krstareću raketu i bespilotnu letelicu “Delta Wing” (UAV).

izvor agencije

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Komentariši