IRAN, NA POLA PUTA DO ATOMSKE BOMBE: Konačno saopšteno do koliko procenata Teheran može da obogati uranijum! (foto i video)

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

DANAS Iran ima kapacitet za obogaćivanje urana do 60 odsto, saopštila je Iranska organizacija za atomsku energiju (AEOI)…

TEHERAN: Svijet, Ekonomija, Zanimljivosti, Putovanja, subota, 09: 11… 21: 55…  IRAN, NA POLA PUTA DO ATOMSKE BOMBE: Konačno saopšteno do koliko procenata Teheran može da obogati uranijum! (video)

ZVANIČNI TEHERAN ILI Iran imaju kapacitet za obogaćivanje urana do 60 odsto, saopštila je danas Iranska organizacija za atomsku energiju (AEOI), odnosno daleko više nego što je potrebno za većinu civilnih namena, ali manje od 90 odsto potrebnih za proizvodnju nuklearne bombe.

“Organizacija ima mogućnost i kapacitet da proizvede pet odsto, 20 odsto i 60 odsto”, rekao je portparol AEOI Bekruz Kamalvandi na konferenciji za novinare u podzemnoj nuklearnoj elektrani Fordov, javlja zvanična novinska agenciju IRIB.

“Trenutno postoji potreba za pet odsto”, dodao je .

Čitaj još:   Zapalio se avion u kojem je bilo 100 putnika... (foto)

Najviši iranski politički autoritet, ajatolah Ali Hamnei, rekao je prošlog mjeseca da Islamska republika nikada nije težila stvaranju ili upotrebi nuklearnog oružja, jer to njena religija zabranjuje.

Od maja, Iran je počeo da prekoračuje ograničenja postavljena nuklearnim sporazumom s velikim silama, pošto su SAD jednostrano izašle iz tog sporazuma i uvele sankcije Iranu...

I

Izvor agencije

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Komentariši