HIT PRIČA: ODNOS ZAMALO BIO FATALAN, Žena prebačena u BOLNICU nakon što je bila INTIMNA sa mužem… (foto)

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Nisu znali šta je uzrok za njeno stanje, a onda su i ljekari DOŽIVJELI ŠOK…

BALTIMOR: Svijet, Zanimljivosti, Putovanja, nedelja, 10: 11… 00: 05…  HIT PRIČA: ODNOS ZAMALO BIO FATALAN, Žena prebačena u BOLNICU nakon što je bila INTIMNA sa mužem…

Žena je zamalo umrla zbog alergijske reakcije nakon nezaštićenog polnog odnosa sa svojim suprugom, koji je u to vrijeme pio antibiotik….

Amerikanka (46) iz Baltimora u Merilendu pretrpjela je anafilaktički šok samo sat vremena poslije snošaja. Po koži su joj izbile crvene mrlje, počela je jako da se znoji i uhvatila ju je strašna vrtoglavica. Kada su joj se simptomi pogoršali, s izrazitim svrabom kože i prolivom, prebačena je u bolnicu. Ljekari su ustanovili da je imala alergijsku reakciju na penicilin, iako im je rekla da nije uzimala nikakav lijek ili bilo koju neobičnu hranu tog dana.

Čitaj još:   PRED IZBORE U HRVATSKOJ: Kandidatkinja, za predsjednicu pozirala u tangama... (foto)

Prvo su pretpostavili da pacijentkinja boluje od sepse, jer joj je krvni pritisak bio izrazito nizak. Dali su joj infuziju i antibiotike za suzbijanje sepse. Ipak, naknadni testovi otkrili su da nema infekcije i da je žena zapravo bila u anafilaktičkom šoku – prekomernoj reakciji imunog sistema na materiju koju prepoznaje kao štetnu za tijelo.

Anafilaktički šok uzrokuje i nagli pad pritiska, a disajni putevi se sužavaju, uzrokujući gušenje, što u nekim slučajevima može biti kobno. Šta se zapravo dogodilo? Njen suprug u to vrijeme uzimao nafcilin, oblik penicilina za liječenje upale srčanog mišića.

Njenu reakciju je, uzrokovao “semenski prenos nafcilina”, kako su na kraju zaključili ljekari. Odmah su joj dali adrenalin, koji se daje kod anafilaktičkog šoka, jer opušta mišiće oko disajnih puteva u plućima i pomaže da se podigne krvni pritisak.

Ženino stanje se popravilo već sledećeg dana i mogla je da napusti bolnicu. Zabranili su joj seks sa suprugom najmanje sedam dana nakon što on popije svoju terapiju antibiotika.

Čitaj još:   Vic dana Kako je Đuro palica izgubio pamćenje...

Penicilin, kao i drugi antibiotici, koncentrišu se u spermi, a vagina ih može apsorbovati. Zato ljekari sada apeluju na kolege i farmaceute da budu svijesni potencijalnih rizika propisivanja tih lijekova, pogotovo ljudima čiji partneri imaju alergijske reakcije...

izvor agencije

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Komentariši