IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ALBANIJA SE PONOVO TRESE: Novi jak potres, probudio i CRNOGORCE… (foto)

ALBANIJA SE I DALJE TRESE Novi zemljotres jačine 4,2 stepena, jak potres osjetio se i u Crnoj Gori…

DRAČ: Regija, Crna Hronika, Putovanja, Zanimljivosti, vijesti, nedelja, 08: 12, 11: 55… ALBANIJA SE PONOVO TRESE : Novi jak potres probudio i CRNOGORCE…

Hipocentar je bio na dubini od osam kilometara… Zemljotresi opustošili zemlju- UNIŠTENO SKORO 6.000 KUĆA, EU DAJE 15 MILIONA ZA OBNOVU!

Novi zemljotres registrovan je u Albaniji magnitude 4,2 stepena po Rihteru, a osjetio se i u Crnoj Gori.

Zemljotres je registrovao Seizmološki zavod Crne Gore 15 minuta poslije ponoći, a epicentar je bio 18 kilometara južno od Medove.

Jačina zemljotresa u žarištu iznosila je 4.2 jedinice Rihterove skale, što odgovara epicentralnom intenzitetu od 6 stepeni Merkalijeve skale, prenose mediji.

Zamjenica ministra unutrašnjih poslova Albanije Rovena Voda saopštila je juče da je 3.135 građana evakuisano, a 5.497 domova teško oštećeno poslije razarajućeg zemljotresa u toj zemlji.

To, kako je navela, pokazuju najnoviji podaci o pričinjenoj šteti u zemljotresu, koje su prikupili inspektori u Tirani, Draču, Lješu, Laču i Kroji, prenosi Albanijan dejli njuz.

Voda je dodala da je 12 zdravstvenih centara i prostorija za vanredne situacije u Kroji, Draču, Laču i Tirani oštećeno u zemljotresu.

Čitaj još:   IZUDIN BAJROVIĆ NIJE VIŠE DIREKTOR NARODNOG POZORIŠTA: Tvrde da je otjeran zbog politike... (foto i video)

Ovaj potres je bio srednje snage, a hipocentar je bio na dubini od osam kilometara. Zemljotres je mogao izazvati samo manju materijalnu štetu u epicentralnom području…

izvor agencije

Komentariši