IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

UŽAS: Potvrđena nova dva slučaja koronavirusa u Zenici, ukupno 7 oboljelih u BiH… (foto)

Osobe su putovale zajedno s osobom kod koje je jučer potvrđena infekcija koronavirusom…

ZENICA: BiH, Crna Hronika, Zanimljivosti, Putovanja, vijesti, srijeda, 11. 03. 2020… 06: 53… UŽAS: Potvrđena nova dva slučaja koronavirusa u Zenici, ukupno 7 oboljelih u BiH… (foto)

Nova dva slučaja oboljenja od koronavirusa potvrđena su kod osoba iz Zenice, čime se broj oboljelih u BiH povećao na sedam..

Kako su saopćili iz Kriznog štaba za praćenje koronavirusa ZDK, dva nova slučaja potvrđena su kod osoba koje su putovale zajedno s osobom kod koje je prvi slučaj u FBiH potvđen jučer.

“Nakon što je 09.03.2020. godine potvrđen prvi slučaj infekcije novim koronavirusom u Zenici, testiranje osoba koje su bile u kontaktu s njom, odnosno koje su s zajedno s njom putovale u Italiju, pokazalo je da su još dvije osobe pozitivne na novi koronavirus (COVID-19), dok je kod treće osobe nalaz negativan. Infekcija je laboratorijski dijagnostikovana kod ženske osobe u dobi 19 godina i muške osobe u dobi 26 godina”, navodi se u saopćenju Kriznog štaba ZDK.

Čitaj još:   DIPLOMATSKI SKANDAL: Dačić o putu u Kinu, velika bruka, može da košta skupo njega i Srbiju... (foto)

U saopćenju se navodi i da osoba kod koje nije potvrđen koronavirus ostaje u kućnoj izolaciji, dok će osobe kod kojih je potvrđen koronavirus biti upućene u izolatorij Kantonalne bolnice Zenica.

“S obzirom na epidemiološke podatke, očekivali smo ovakav razvoj događaja, odnosno očekivali smo da će i ove dvije osobe biti pozitivne. Sva tri pozitivna slučaja na novi koronavirus mogu se smatrati importovanim slučajevima te se može konstatovati da nije bilo prenosa bolesti unutar BiH, a povezano s ovim slučajevima“, navodi se u saopćenju.

Iz Kriznog štaba ZDK podsjećaju da je jučer laboratorijskim testiranjem potvrđen prvi slučaj infekcije koronavirusom u FBiH, te da se radi o 51-godišnjoj ženi iz Zenice, koja se vratila iz pokrajine Lombardija u Italiji.

Iz Italije su stigli u četvrtak, 05.03.2020., privatnim automobilom te nisu tokom puta niti po povratku u Zenici kontaktirali s drugim osobama te nisu boravile na skupovima većeg broja ljudi…

izvor agencije

Dnevni horoskop za 14. jun 2021. godine

Pročitajte najdetaljniji dnevni horoskop koga vam svakodnevno pripremaju najpoznatiji astrolozi Read more

CETINJE: Sjutra antifašistička šetnja “Svi smo mi Ljubo”… (foto)

Okupljanje u 19 sati na Dvorskom trgu... CETINJE: Crna Gora, Read more