TUŽNE SUDBINE: Zarobljeni u inostranstvu, ako nisu na spisku nema karti za povratak u Srbiju! (foto)

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Ambasade Srbije kao i brojne druge, prikupljaju podatke o ugroženim gradajnima koji žele da se vrate u zemlju, uz još jedan savjet i apel da ukoliko su u mogućnosti odlože putovanje dok se situacija ne poboljša…

VAŠINGTON: Svijet, Crna Hronika, Zanimljivosti, Putovanja, vijesti, subota, 21. 03. 2020… 20: 31… TUŽNE SUDBINE: Zarobljeni u inostranstvu, ako nisu na spisku nema karti za povratak u Srbiju! (foto)

Da bi bili na spisku potrebno je ambasadi dostaviti četiri osnovna podatka mjesto boravka, konktakt telefon, fotokopiju pasoša i vize.

Ambasada Srbije istim je tim povodom otvorila i poseban mail  konzularnovasington@gmail.com

Vlada je juče nakon zabrane međunarodnih letova, organizovala povratak za građane Srbije koji su ostali u tranzitu na aerodromima u Parizu i Amsterdamu gdje je između ostalog bili i studenati koju su morali da napuste studentke domove u USA nakon što je uvedeno vanredno stanje zbog korona virusa.

Čitaj još:   KATASTROFA I PAKAO: Na Aljasci temperatura 32 C, Sibir u plamenu, nestaju glečeri na Grenlandu, EVROPA KLJUČA(foto, video)

Širom SAD nalaze se i učenici koji ovde završavaju treći ili četvrti razred, ali i oni koji su radili na kruzerima a ostali su bez posla.

Ministar spoljnih poslova Srbije rekao je danas da su juče doputovala 144 državljana Srbije koji su bili u Amsterdamu i Parizu.

– Prioriteti su djeca, učenici, studenti, oni koji se igrom slučaja negdje nalaze ili na liječenju ili na službenom putu – rekao je on i dodao da su u ovoj situaciji turisti, na žalost, na kraju prioriteta.

Ukazao je da je donjeta odluka da se zatvore granice, a da svi oni koji modgu da se vrate dolaze iako su granice zatvorene, među njima i avion iz Rusije.

Čitaj još:   Fener odbranio Kup Turske: Stigao 11 trofej stambolskog velikana od kada ga vodi Željko Obradović... (foto)

– Veoma je teško obezbjediti svakom da se vrati – dodao je Dačić i istakao da bez dozvole predsjednika nijedan avion ne šalju.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je u srijedu da državi nije problem da pošalje avione po državljane zarobljene na aerodromima u svijetu, ali da je problem dozvole za slijetanje.

izvor agencije

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});