IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ZAGREB: U zemljotresu, teže povrijeđeno 18 građana… (foto)

Nacionalni Stožer civilne zaštite izvijestio je kako je nakon jučerašnjeg potresa teže ozlijeđeno 18 građana, jedna djevojčica je životno ugrožena, a od koronavirusa su novozaražene 52 osobe…

ZAGREB: Hrvatska, Crna Hronika, Zanimljivosti, Putovanja, vijesti, ponedeljak, 23. 03. 2020… 10: 31… ZAGREB: U zemljotresu, teže povrijeđeno 18 građana… (foto)

Nacionalni Stožer civilne zaštite izvijestio je kako je nakon jučerašnjeg potresa ozlijeđeno 27 građana, 18 građana teže, dok je djevojčica od 14 godina u kritičnom stanju. Od koronavirusa 52 je novooboljelih, što je ukupno 306 zaraženih osoba u Hrvatskoj…

Ministar unutarnjih poslova i šef Stožera civilne zaštite Davor Božinović izvijestio je kako je nakon potresa koji je jučer u 6.24 sati pogodio Zagreb, jačinom od 5,5 stepeni Richtera, 27 građana ozlijeđeno, od toga 18 građana teže, a jedna djevojčica od 14 godina još uvijek je u kritičnom stanju.

Sinoć je u smještanom kapacitetu Studentskog doma “Cvjetno naselje” sinoć prenoćilo 59 građana Zagreba čiji je dom teže oštećen potresom.

Štete na području Grada Zagreba su velike, ima preko 250 oštećenih objekata, a od prvog, snažnog potresa jučer do tri sata noćas bilo je ukupno 37 manjih i većih potresa.

Ministar zdravstva Vili Beroš kazao je kako je u odnosu na jučer u 16 sati 52 novooboljelih od korona virusa, što čini ukupno 306 zaraženih osoba do sada u Hrvatskoj. Obavljena su ukupno 2.654 testiranje na korona virus.

Čitaj još:   VEĆ OD SUTRA Snijeg će se spustiti u gradove i čaršije, stiže drastično zahlađenje…

Nema dodatnih bolesnika na respiratorima, osim ranijih pet, a nalazi obdukcije osobe koja je ranije preminula u Istri i čiji je bris pokazao prisutnost korona virusa još uvijek se očekuju.

Nakon potresa jučer, dva od tri laboratorija za testiranje na korona virus u Zagrebu pretrpjeli su manja oštećenja, zbog čega su bili blokirani do 11 sati jučer, u međuvremenu su otvoreni laboratoriji u Rijeci, Osijeku i KBC-u Zagreb.

Nakon provjere statike iza potresa Klinika za plućne bolesti Jordanovac u kritičnom je stanju odakle je 36 bolesnika premješteno u KBC Zagreb, a oštećena je i Klinika ortopedije na Šalati.

“Tijekom noći na zagrebačku zračnu luku sletio je avion s drugim dijelom vrijedne donacije Vlade Ujedinjenih Arapskih Emirata”, kazao je Beroš.

Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske donio je odluku o zabrani napuštanja prebivališta u Republici Hrvatskoj, odluku o zabrani rada tržnica na otvorenom i popratnih trgovina te skraćenju radnog vremena trgovina, mjeru strogog ograničavanja zadržavanja na ulicama i drugim javnim mjestima, mjeru obustave javnog prometa itd.

Čitaj još:   ZAGREB: Poslije izraelskih aviona i američkih helikoptera, stigla i dva "blekhoka" od 50 miliona dolara...

Stožer je izvijesti kako se i dalje očekuje porast broja zaraženih korona virusom u Hrvatskoj.

izvor agencije aa

Više stotina vjernika na bajram- namazu u Zagrebačkoj džamiji… (foto)

Više stotina vjernika jutros je klanjalo bajram- namaz u Zagrebačkoj Read more

KAKO JE OVO MOGUĆE: U centru parkirao auto na krov kuće… (foto i video)

Da automobil završi na krovu tokom prometne nesreće više i Read more