BRAVO za Humanost: Turski vojnici, starim osobama obavljaju kupovinu i cijepaju drva… (foto)

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Vojnici svaki dan izlaze na teren i pomažu osobama starijim od 65 godina i bolesnima tako što im obavljaju svakodnevne poslove i kupovinu lijekova i hrane…

ISTANBUL: Regija, Zanimljivosti, Putovanja, vijesti, nedelja… 29. 03. 2020… 09: 51… BRAVO za Humanost: Turski vojnici, starim osobama obavljaju kupovinu i cijepaju drva… (foto)

Kao u mnogim drugim zemljama i gradovima, i u Turskoj su zbog koronavirusa donesene opsežne mjere kojima se ograničava kretanje ljudi, posebno starijih osoba, ali su im ipak u pomoć pritekli turski vojnici i volonteri kako bi im olakšali svakodnevni život, javlja Anadolu Agency (AA).

U gradu Vanu, na krajnjem istoku Turske, formiran je Štab za socijalnu podršku, koji većinom čine turski vojnici, a koji ima za cilj da pomogne starijim građanima u ovim teškim danima.

Vojnici svaki dan izlaze na teren i pomažu osobama starijim od 65 godina i bolesnima tako što im obavljaju svakodnevne poslove i kupovinu lijekova i hrane.

Čitaj još:   MILETOV, "lajavi" JAVNI SERVIS,JAVLJA: Dragičević pregovara o predaji,OVO SU USLOVI...

Cerkez Tarhan, 73-godišnjak iz mjesta Kopruler, je samo jedan od mnogih građana koji su pozvali vojnike da im pomognu u ovim, posebno za njih, teškim momentima kada ne mogu izlaziti iz svojih domova.

Vojnici su Tarhanu prvo kupili osnovne životne namirnice i donijeli u dom te su mu potom iscijepali i drva u dvorištu kako bi lakše prebrodio hladne zimske dane…

izvor agencije aa

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});