IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

TUTIN: Registrovani prvi slučajevi zaraženih virusom Covid- 19… (foto)

Kako se najavljuje, na teritoriji Tutina narednih dana obavljaće se intenzoivnije uzorkovanje kontakata…

TUTIN: Sandžak, Recepti, Putovanja, Zanimljivosti, vijesti, četvrtak… 30.04.2020… 21: 46… TUTIN: Registrovani prvi slučajevi zaraženih virusom Covid- 19… (foto)

U Tutinu su registrovana prva četiri slučaja zaraženih virusom Covid 19, saopćeno je iz novopazarskog Zavoda za javno zdravlje...

“U Tutinu su evidentirani prvi slučajevi oboljelih od korona virusa. Kod njih smo izvršili oko stotinak uzorkovanja i očekuje se povećanje uzorkovanja narednih dana”, saopćila je portparolka Zavoda dr. Majda Iković.

Kako se najavljuje, na teritoriji te opštine narednih dana obavljaće se intenzoivnije uzorkovanje kontakata, prenos  RTV Novi Pazar

Iako se postepeno ublažavaju mjere prevencije, epidemiološka situacija još uvijek je nestabilna, ističu u Zavodu i apeluju na građane da budu obazrivi.

Epidemiološka situacija u Novom Pazaru se stabilizuje, što je, kako ističe doktorka Iković, rezultat poštovanja propisanih mjera. Uprkos postepenom ublažavanju mjera, ona apeluje na građane da budu obazrivi.

Čitaj još:   ŠTO JE KAZAO ĐUKANOVIĆ A ŠTA JE ČUO VUČIĆ?

Isitče da ja Zavod za javno zdravlje do sada obavio 1.100 uzorkovanja od kojih su ukupno 94 slučaja bila pozitivna.

Od ukupnog broja testiranih, zaključno sa jučerašnjim danom, 85 slučajeva zaraženih je sa teritorije Novog Pazara, 5 iz Raške i 4 iz Tutina.

Istovremeno, među medicinskim osobljem potvrđeni su novi slučajevi oboljelih.

“I u zdravstvenom sistemu ima novoobolelih, ali se nadamo da to neće ići u neke šire dimenzije”, kazala je Iković.

Osim medicinske sestre, za koju se sumnja da je izgubila bitku sa bolešću uzrokovanom virusom korona, nezvanično saznajemo da su u Opštoj bolnici potvrđena još tri pozitivna slučaja na virus Covid 19.

Izvor: RTV Novi Pazar

TUTINFEST 2020

Vikend koji je pred nama obeležiće treći, sada već tradicionalni, Read more