NOĆNA MORA IZ SLOVENIJE: Velika firma otpušta stotine radnika, prvi na redu BOSANCI I HERCEGOVCI… (foto)

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Do ove odluke došlo je zbog pada potražnje, odnosno stanja na tržištu automobila u svijetu, što je direktna posljedica krize izazvane Covidom-19, navode u upravi kompanije koja je najveći poslodavac u tom dijelu Slovenije…

NOVO MESTO: Slovenija, Crna Hronika, Ekonomija, Zanimljivosti, Putovanja , vijesti, srijeda… 20. 05. 2020… 18: 21… NOĆNA MORA IZ SLOVENIJE: Velika firma otpušta stotine radnika, prvi na redu BOSANCI I HERCEGOVCI… (foto)

Tvornica automobila “Revoz” iz Novog Mesta otpustit će oko 400 od sada 3.200 zaposlenih, objavila je u srijedu slovenska firma u vlasništvu francuskog “Renaulta”.

Do takve odluke došlo je zbog jakog pada potražnje, odnosno stanja na tržištu automobila u svijetu, što je direktna posljedica krize izazvane Covidom-19, navode u upravi kompanije koja je najveći poslodavac u tom dijelu Slovenije.

Čitaj još:   NOVI PAZAR: DETALJI O NESTANKU MUAMERE-REKLA DA IDE NA PREGLED a onda šokirala muža, “Ne vraćam se kući, ti se staraj o DJECI…”

“Revoz” namjerava, u dogovoru sa zavodom za zapošljavanje, organizirati savjetovanja i radionice za one koji će dobiti otkaz, kako bi se mogli prekvalificirati i dobiti posao u drugim djelatnostima….

Dio zaposlenih koji za to imaju uvjete, moći će otići u mirovinu, sve u sklopu  tzv. mekog otpuštanja, te u dogovoru socijalnih partnera i dijalogu sa sindikatom zaposlenih.

Ukidanjem noćne smjene, proizvodnja u “Revozu” smanjit će se za 150 vozila dnevno.

Kako prenose slovenski mediji, kompanija će u prvom redu otkazati ugovore radnicima zaposlenima na određeno vrijeme preko agencija za zapošljavanje, a mahom je riječ o stranim državljanima...

izvor agencije

https://pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});