IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Policija na “korona party”: Gradonačelnik legao u sanduk i pravio se mrtav… (foto)

Gradonačelnik jednog gradića uhvaćen je kako krši karantin opijajući se s prijateljima pa se pokušao izvući tako da je legao u sanduk i pravio se mrtav…

LIMA (Peru): Svijet, Crna Hronika, Zanimljivosti, Putovanja, vijesti, subota… 23. 05. 2020… 00: 41… Policija na “korona party”: Gradonačelnik legao u sanduk i pravio se mrtav… (foto)

Policajci su gradonačelnika Jaimea Rolanda Urbina Torresa snimili kako leži u otvorenom sanduku s maskom na licu kad su ga došli uhapsiti u ponedjeljak navečer.

Otkrili su da je gradonačelnik gradića Tantara na jugu zemlje prekršio policijski sat, kao i zakon o društvenoj distanci, kako bi pio s prijateljima te da su ga zatekli u pijanom stanju, ali nije jasno gdje su se to oni opijali kad im je pri ruci bio mrtvački sanduk.

Građani su već ranije prozivali gradonačelnika Torresa jer nije shvatao ozbiljno opasnost od korona virusa te jer nije provodio mjere opreza u gradu.

Čitaj još:   Dnevni horoskop za 15. maj 2021. godine

Ovaj je gradić, kao i ostatak Perua, u karantinu već 66 dana, ali građani tvrde da je gradonačelnik u karantinu proveo samo osam dana, piše Daily Mail

Peru je do sad zabilježio 104.020 slučaja zaraze korona virusom i 3.024 mrtvih.

Izvor: Daily Mail