IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ČEDOMIR JOVANOVIĆ OSUDIO SERGEJA TRIFUNOVIĆA KOJI PJEVA ČETNIČKE PJESME( foto i video)

Čedomir Jovanović, predsjednik LDP-a Srbije i predvodnik liste Koalicije za mir na predstojećim izborima u Srbiji, uputio je poruku biračima uoči nedjeljnih izbora u Srbiji.

On je oštro osudio ponašanje lidera PSG-a Sergeja Trifunovića, koji je na Twitteru objavio snimak na kojem pjeva četničke pjesme. Jovanović je uputio izvinjenje građanima BiH i Hrvatske zbog četničkog terora koji su proživjeli u prošlosti.

“Najoštrije osuđujem ponašanje rukovodstva Pokreta slobodnih građana, čiji se predsjednik na društvenim mrežama pohvalio pjevanjem četničkih pjesama da bi kasnije nevješto obrisao snimak, misleći da tako može skloniti sramotu.

Kao čovjek i antifašista, izražavam žaljenje što je uopšte moguće da se ovako nešto desi. Takvo ponašanje je najveća sramota ove izborne kampanje i uvreda za svakog normalnog čovjeka u zemlji.

Upravo je to ono zbog čega smo formirali Koaliciju za mir, to je ponašanje protiv koga se borimo. Zbog toga se izvinjavamo porodicama žrtava četničkog terora i u Srbiji, ali još više u zemljama regiona, u Bosni i Hercegovini i Hrvatskoj.

Zato tražimo podršku svih ljudi koji s nama dijele ideje antifašizma bez obzira na to koje su vjere, nacije, zato što moraju da se čuju i u skupštinskim klupama.

Zbog toga u srijedu krećem u maraton za mir s Fruške gore, sa mjesta gdje je ubijen Ivan Stambolić, zatim do dvorišta Vlade gdje su ubili Zorana Đinđića, a onda dalje idem do Šumarica, u znak protesta zbog toga što je i danas moguće da se šalom smatra srbovanje, i to od strane nekoga ko sebe naziva predstavnikom građanske Srbije.

Čitaj još:   ČEDOMIR JOVANOVIĆ ZNA ŠTA GOVORI: "Akcija policije nije da čuva red i mir...."

Idem po mjestima koja ne želim da se zaborave. Da se ne zaboravi da su u kreč bacili Ivana Stambolića, da kod zgrade Vlade upozorim da su braća u krvi opet digla glavu. Taj vrijednosni sistem – juče Legija, danas četnici, sutra isti ciljevi i u politici, u Skupštini – to je ono protiv čega se borimo.

Očigledno je da je danas potrebno više od moje politike, koja mi je dala to divno pravo da za sebe mogu da kažem da sam Beograđanin, ali i Sarajlija, Zagrepčanin, Podgoričanin, Prištevac, da sam i Srbin, ali i Albanac, Bošnjak, Hrvat, Crnogorac, Mađar, Rom, jer samo tako mogu da budem čovjek. Potrebno je da se svi ujedinimo u borbi za takav život, jer je samo on za nas vrijedan življenja, čistog obraza pred svima.

Potrebno je da poklekli ustanu, posrnuli ostanu na nogama, razočarani i bezvoljni osjete novu nadu i entuzijazam.

Zato u srijedu idem u maraton za mir, mir svakog sa svakim, svakog čovjeka, naroda, vjernika, mir između pobjednika i poraženih, mir za Srbiju, ali i za Bosnu i Hercegovinu, Hrvatsku, Makedoniju, Crnu Goru, Kosovo, jer se samo tako stvara miran svijet u kome će sutra sva naša djeca, svake vjere, nacije, porijekla, biti prva generacija naših naroda za koju ćemo moći da kažemo da je rođena u miru i da živi život u miru.

Čitaj još:   ČEDOMIR Jovanović o srbijanskom glasanju u UN-u: SVAKO JE NA SVOJ NAČIN PLATIO CIJENU, živjela slobodna SRBIJA

izvor: SB

ZAGREB: Kontraverzni Marko Tompson opet podijelio Hrvatsku?

Kada je hrvatske fudbalere u Zagrebu dočekalo pola miliona navijača, Read more