IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

BAJROVIC: Posjeta Brnabić i Lončara NAJSRAMNIJI događaj u posljednjih 20 godina… (foto)

Amela Bajrović, novinarka radija “Sto plus” izjavila je u emisiji Studio N1 Live da je posjeta premijerke Ane Brnabić i ministra zdravlja Novom Pazaru bio “najsramniji događaj kome je ona prisustvovala kao novinar u posljednjih 20 godina”.

“Premijerka je trebala da priđe građanima, da razgovara sa njima, da ih pita šta ih boli, da pokaže bar malo saosjećanja. Ne da im drži govore kako je sve u redu, kako je sve u najboljem stanju”, istakla je ona.

“Riječ koja opisuje situaciju u Novom Pazaru, a koja se sve više čuje u ovom gradu je – katastrofalna. Još uvijek nije zadovoljavajuća, i nije onakva kakvom je naši zvaničnici opisuju. Ja sam jučer bila na događaju o kome su svi izvještavali, posjeti premijerke i ministra, i nakon 20 godina karijere, mogu reći da je to bio jedan od najsramnijih događaja koji se desio ovom gradu, a da sam ga ja pratila”, ocenila je Bajrović.

Prema njenim riječima, ono što su građani Novog Pazara i novinari jučer očekivali od čelnika državne vlasti je da pokažu, ” a ako treba i da odglume, malo tuge i saosjećanja sa ljudima koji svakog dana gube svoje najbliže”.

“Očekivali smo da će nam izjaviti saučešće, i da će nam reći da saosjeća sa nama. Međutim, mi smo i juče slušali priču da je sve u redu, i slušali smo priču da je sve pokušano da se ispolitizuje. Ja ne tvrdim da toga nema, ima politizacije, ali taj skup građana je bio nešto najžalosnije što smo imali priliku da vidimo. Pokušali su da im ukažu na pravo stanje, a nazvani su huliganima”, napomenula je ona.

Čitaj još:   NOVI PAZAR: POČELO SMJENJIVANJE ''NEPODOBNIH LJEKARA''... (video)

Dodaje da je najveći broj onih koji se juče okupio, glasao na održanim izborima za ministra Ljajića, pa samim tim i za Vučića, i da su oni tražili malo saosjećanja.

“Ulagalo se u zgrade, ne u ljude, ljekari i medicinski tehničari su nam najpotrebniji”

Komentarišući tvrdnje Vučića da je bolnica u ovom gradu jedna od najopremljenijih u Srbiji, ona je navela da je činjenica se je posljednjih godina ulagalo, “ali prije svega u zgrade”.

“Ono u šta se nije ulagalo su ljudi. Dakle, nama su ovdje prije svega potrebni ljekari i medicinski radnici. To je najpotrebnije. To što se desilo je samo pokazalo devastiran rad novopazarske bolnice. Sve ovo što smo vidjeli je posledica dugogodišpnje loše kadrovske politike u Novom Pazaru. Mi smo slične situacije imali gotovo svake godine, kada dođe vrijeme godišnjih odmora. Kada određeni broj lekara ode na odmore, tamo nema ko da radi”, upozorava ona.

Bajrović ističe da građani nisu poštovali mjere, ali i da su od vrha vlasti dobijali pogrešna uputstva.

“Premijerka je trebala da priđe građanima, da razgovara sa njima, da ih pita šta ih boli, da pokaže bar malo saosjećanja. Ne da im drži govore kako je sve u redu, kako je sve u najboljem stanju”, podvlači Bajrović.

Čitaj još:   ZVANIČNO POTVRĐENO: NOVI PAZAR GRAD SA NAJVIŠE UMRLIH OD KORONE U SRBIJI!

Upozorila je da postoji mogućnost i novog talasa zaraženih, jer prema njenom mišljenju, određeni deo građana koji je boravio na predizbornim skupovima još nije dobio simptome bolesti.

Izvor: N1

Nebo nije granica za ljubav i podršku najmlađima

Nebo nije granica za ljubav i podršku najmlađima Učenici petog Read more