IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

SUMNJIČIO SE I ZA UBISTVO ROĐENOG OCA: DEBEO DOSIJE Strahinje Stojanović koji je ubijen u eksploziji džipa liči na KRIMI ROMAN! (foto galeri)

Strahinja Stojanović (30) iz Beograda, koji je preminuo danas poslije eksplozije džipa marke “BMW X5” u kojem se nalazio sa 45-godišnjom Sonjom Suarez Gomez, odavno je poznat policiji, ali i domaćoj javnosti, po svojoj burnoj prošlosti i debelom dosijeu, pišu beogradski mediji.

“Blic” javlja da je Stojanović podlegao povredama u  eksploziji koja se dogodila dok je vozilo bilo u pokretu u Ulici Omladinskih brigada na Novom Beogradu.

– Toliko je jako puklo da smo svi istrčali napolje, jeziv je prizor bio, muškarac je krvav ležao na ulici – rekao je očevidac iz obližnjeg lokala.

Strahinja je hapšen nekoliko puta zbog teških krivičnih djela, a osuđivan je zbog prinude i oružja. Njegova bliskost sa klanom Šaranovića ogleda se u prijateljskom odnosu koji je imao sa Milošem Delibašićem, Šaranovićevim sestrićem, koji je iz automobila u pokretu likvidiran 2017 godine u Budvi.

Bomba u automobilu i misica iz Španije

Današnja, fatalna eksplozija nije prvi put da je Stojanoviću podmetnuta bomba u automobil. Prvi put se to dogodilo u avgustu prošle godine, kada je u zemunskom naselju Galenika eksplodirao automobil marke “audi” u kom je, u trenutku detonacije, bila bivša misica iz Španije i njegova djevojka Olat Bilbao Gonzales (21). Bomba je, po svemu sudeći bila namijenjena njemu, ali je eksploziju izbjegao spletom okolnosti – vratio se u stan po mobilni telefon.

Ovoj eksploziji prethodio je boravak u zatvoru do aprila 2018. godine, gdje je bio zbog izazivanja opšte opasnosti, ali i ubistvo poznatog beogradskog advokata Dragoslava Miše Ognjanovića sa kojim se Stojanović dovodi u vezu.

Ubistvo Miše Ognjanovića

Sam Ognjanović izjavio je prije ubistva da sumnja da ga Stojanović sa još jednim muškarcem kontinuirano prati.

Ognjanović je ubijen 28. jula u haustoru zgrade na Novom Beogradu u kojoj je živio sa svojom suprugom i bebom, dok je sa njim u društvu u trenutku likvidacije bio njegov stariji sin Petar, kog je jedan od hitaca pogodio u šaku.

Sedam mjeseci kasnije istražne radnje i prikupljeni dokazi doveli su do dvojice osumnjičenih koji bi mogli biti ili direktni izvršioci ubistva ili logistička podrška, od kojih je jedan, kako su mediji prenijeli, brat ubijenog vođe navijača Crvene Zvezde, a drugi – Strahinja Stojanović iz Zemuna.

Čitaj još:   Fikretova"Srebrena malina": Respiratore kupili preko "crnogoraca" za 3,9 miliona eura... (foto)

Ognjanović i Stojanović su se poznavali sa suđenja u slučaju ubistva Nikole Bojovića, brata Luke Bojovića.

Kumstvo sa Vidakovićem, pa ranjavanje

Navodno Strahinja je u aprilu 2013. na Galenici ranio kuma, Miloša Vidakovića, a razlog je bila Vidakovićeva žena. Iako je znao ko ga je povrijedio, Vidaković to policiji nije želio da otkrije.

Takođe se sumnjalo da je upravo Stojanović naručio ubistvo svog kuma Vidakovića, koje se odvilo pred 500 svjedoka u Budvi 2. jula 2013. godine. To ubistvo priznao je Miloš Vojnović, ali je u optužnici kao nalogodavac bio naveden Branislav Šaranović.

U optužnici je takođe navedeno da je Stojanovićev DNK nađen u stanu u Budvi u kome su se krili Miloš Delibašić i ostali optuženi za ubistvo.

“Ne znam ni kako se zove Bojović”

Kao jedna od upečatljivih scena svakako će ostati dovođenje Stojanovića sa bukagijama na suđenje u slučaju ubistva Bojovića i Vidakovića, prilikom čega je istakao da “nema IQ 20”.

– S Milošem Vidakovićem sam bio u kumovskim odnosima i nismo bili u sukobu. Nemam ja IQ 20, pa da mi se isto pitanje postavlja na različite načine. Ne želim da učestvujem u ovoj farsi jer ne mogu da doprinesem ovom slučaju. Znam da se ovdje sudi za ubistva Miloša Vidakovića i Bojovića, ne znam ni kako se zove – rekao je tada na suđenju Stojanović.

Ranjavanje pripadnika BIA

U dosijeu Strahinje Stojanović stoji i da je hapšen u februaru 2015, zbog sumnje da je u pucnjavi 21. januara iste godine na uglu ulica Rimske i Vojislava Ilića ranio Zorana Lj. (54), pripadnika BIA.

Kod njega je tada nađen i pištolj. Naime, iz automobila marke BMW je pucano u “audi”, u čijoj blizini je bio “punto”, u kojem je Zoran Lj. bio sa suprugom, koja je sjedila na mestu suvozača. Zoran je bio slučajna žrtva obračuna dvije grupe, čiji su pripadnici iz kola u pokretu pucali jedni na druge.

Tokom sudskog procesa koji se vodio protiv Stojanovića 2014. godine, interesantno je da se u Palati pravde pojavljivao Velibor Dunjić, koji je ubijen samo mjesec dana nakon pojavljivanja na sudu. Iz ovoga se može zaključiti da Stojanović i navijači Crvene Zvezde nisu prvi put dovedeni u vezu tokom istrage ubistva advokata Ognjanovića.

Čitaj još:   BITKA ZA BEOGRAD: „Aleksandar Vučić nije osvojio GLAVNI GRAD SRBIJE, mora da traži nove partnere…“ (foto, video)

Strahinjin otac Paja Stojanović ubijen je 24. septembra 2015. godine u zgradi u Ulici Jovana Stojisavljevića broj 31 u naselju Galenika u Zemunu i ta likvidacija je i danas nerasvijetljena. Stojanović je usmrćen na četvrtom spratu, ispred vrata stana tasta i tašte, ali je ubica prve hice u njega ispalio ispred ulaza u zgradu.

Vjerovalo se da je Paja ubijen zbog kriminalnih kontakata i poslova svog sina. Ipak, neki mediji su poslije zločina objavili da policija sumnja da je Paju ubio upravo sin Strahinja. Navodno, izrešetao je oca jer mu je ovaj zlostavljao majku. Paja je robijao zbog silovanja, pokušaja ubistva, razbojništva, a vjerovalo se da nije pripadao nijednoj ekipi.

izvor: blic.rs

Nasrnuo nožem na policiju, policajac ga upucao!!!

Nesvakidašnji incident u Hrvatskoj... Kako je objavila zagrebačka policija, danas oko Read more

DRAMA NA CETINJU: Privedena poznata pjevačica iz Srbije, JEDVA JE SMIRILI …

Sandra Valterović, poznatija kao Seksi Sandra, privedena je danas nešto Read more

Eksplodirao parkirani AUDI, djevojku našli PORED VOZILA!!!

Nepoznata djevojka je povređena kada je u Zemunu, oko 2:30h Read more