IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Humana BiH NBA zvijezda Jusuf Nurkić…(foto i video)

 NBA zvijezda Jusuf Nurkić još jednom je pokazao da je veliki humanitarac…

SARAJEVO: Regija, Sport, Košarka, Zanimljivosti, vijesti, petak 06.11…09: 25 … Humana BiH NBA zvijezda Jusuf Nurkić…(foto i video)

Naša NBA zvijezda Jusuf Nurkić još jednom je pokazao da je veliki čovjek i humanitarac. Naime, kako javlja organizacija Pomozi.ba, vidjevši još tužnu priču porodice Memišević, naš reprezentativac i NBA igrač kupio im je sada kuću.

“Majka Jasmina prije deset godina stala je na minu i ostala bez noge, a svakodnevno se brine za svog jedanaestogodišnjeg sina Adina koji je i uz to srčani bolesnik. Otac Edvin radi na dnevnice kako bi obezbjedio sredstva barem za hranu. Porodica je živjela u trošnoj kući, bez vode, kupatila i većine namještaja. Spavali su na podu”, navode iz agencije Pomozi.ba.

Nakon što je saznao za ovu porodicu, NBA BiH igrač Nurkić je i kontaktirao ovu humanitarnu organizaciju sa željom da im kupi kuću

Čitaj još:   ČEMER I JAD: Predsjednik Opštine Nikšić Marko Kovačević PODRŽAO MLADE FAŠISTE sa Policijske akademije...

“Sve se odigralo veoma brzo i porodica je već početkom a i ove sedmice dobila ključeve svog novog doma. Inače, Jusuf Nurkić je prijatelj i naše organizacije, a osoba je koja pomaže više tajno nego javno, ali da i sa s vremena na vrijeme uspijemo ga nagovoriti da neko njegovo dobro kao djelo i objavimo, prije svega kako bi se i drugi ponukali da čine dobro, svako u zavisnosti od svojih mogućnosti”, naveli su a iz ove humane organizacije.

izvor agencije

Kvartet u Novom Pazaru

 Rukometni klub Novi Pazar angažovao je golmana Janka Gemaljevića, srednjeg Read more

SARAJEVO, CRVENI TEPIH: Danas počinje 24. Sarajevo film festival…

Čast da otvori 24. izdanje SFF-a pripala je slavnom poljskom Read more