IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

KLEKNUO IZASLANIK iz SRBIJE ispred spomen obilježja na Ovčari… (foto i video)

Veran Matić izjavio je da je to bio njegov lični čin, objašnjavajući zašto je on danas kleknuo ispred spomen obiležja u VUKOVAR.

VUKOVAR:Region, Recepti, Zanimljivosti, vijesti, srijeda, 18.11. 20 20… 20: 38 … KLEKNUO IZASLANIK iz SRBIJE ispred spomen obilježja na Ovčari… (foto i video)

Posebni izaslanik srbijanskog predsjednika Veran Matić u Vukovar je došao, kako je rekao, s namjerom izrazi poštovanje žrtvama u samoj vukovarskoj Koloni sjećanja…

„To je moj lični čin, poslije svega sam dobio i podršku predsjednika za taj čin. Imamo sam potrebu da učinim nešto više od i ne uobičajenog protokolarnog polaganja vijenaca, da naglasimo značaj ovogodišnje komemoracije, da napravimo jednu vrstu iskoraka koja i predstavlja osnovu za nove iskorake“, rekao je Matić za TV N1.

„Izgradnja mira, citiram jednog hrtvatskog autora, izgradnja mira je prljav posao, ne samo prljav posao ako se misli na to da ste klekli, pa ste se onda i isprljali, nego vi primate na sebe odredjenu vrstu negativnih reakcija a kao i vaših, i na drugoj strani. U javnosti kad pogledam komentare, ima a i onih puno koji pronalaze neki prostor za kritiku, za vređanja, za nipodaštavanje“ , rekao je Matić.

Čitaj još:   OVO JE SAMIR TUTIĆ- DIVLJANOVIĆ, UPUCANI PAZARAC U BEOGRADU

U Vukovaru je obilježen Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata, kao i Dan sjećanja na žrtve Vukovara i Škabrnje.

Prvi put ove godine u Koloni sjećanja je bio izaslanik predsjednika Srbije to je Veran Matić, kao i potpredsjednik hrvatske vlade iz srpske manjine Boris Milošević.

Predsjednik Srpskog narodnog vijeća (SNV) Milorad Pupovac i poručio je u utorak iz Vukovara da pijetet prema žrtvama i mir kao način i da življenja među ljudima uvijek idu zajedno, a da svatko tko to razdvaja teško i nekršćanski griješi.

Milorad Pupovac rekao da oni koji napadaju komemoriranje srpskih žrtava najizravnije odbijaju Srbe da komemorativna događanja u Vukovaru i da ih prihvate kao svoja.

“Ovdje sam s potpredsjednikom Vlade i dojučerašnjim predsjednikom SNV-a Borisom Miloševićem kako bih pokazao da neovisno i ja o tome kada, koji dan i na kojim mjestima polagali vijence, mi žrtve niti smo da dijelimo, niti ih razdavajmo”, rekao je Pupovac naglasivši da su žrtve sve naše.  Kako je rekao, SNV tim stajalištem želi doprinijeti da “komemorativne prakse u Vukovaru ne budu prakse koje će dijeliti, sukobljavati i nastavljati rat politikama sjećanja”...

Izvor NL

Čitaj još:   PALJBA RATNOG ZLOČINCA: Rafalno po Milojku Pantiću...
Dnevni horoskop za 25. januar 2021. god

OvanVi ćete današnji dan iskoristiti za odmor. Ljuti ste na Read more

VUČIĆ UPLAŠEN: Britanski soj korone stigao u Srbiju… (foto)

Aleksandar Vučić izjavio danas da je britanski soj koronavirusa stigao Read more