IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

MAROKANAC Za njim traga policija BiH ubica je sa OTASA na Ilidži… (foto)

UKLJUČENA I OSA: Marokanac uBiH ima i ženu…

SARAJEVO: BiH, Crna Hronika, Zanimljivosti, vijesti, četvrtak,19.11. 2020…13: 38… MAROKANAC Za njim traga policija BiH ubica je sa OTASA na Ilidži … (foto)

Sve policijske agencije u Bosni i Hercegovini, kao i Obavještajno- sigurnosna agencija (OSA) BiH, uključene su u potragu za trojicom stranih državljana, migranata, koji se sumnjiče za tuču u ilidžanskom naselju Otes u kojoj je a i ubijen 36- godišnji Jasmin Berović, dok su dvojica njegovih prijatelja teško povrijeđena.

– Policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo je pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva KS i dalje rade na rasvjetljavanju i dokumentovanju krivičnih djela ubistvo i teška tjelesna povreda je za počinjenih na području Općine Ilidža 17. novembra. Poduzimaju se i da intenzivne mjere i radnje na pronalasku osoba koje se dovode u vezu sa ovim događajem. O krivičnim djelima i raspoloživim kao i sa saznanjima obaviještene su sve policijske agencije u BiH ali i kao sa Obavještajno- sigurnosna agencija- saopćio je danas glasnogovornik MUP-a Kantona Sarajevo Mirza Hadžiabdić.

MUP je sinoć, podsjetimo, objavio potjernicu za jednom osobom, za koju je utvrđeno da je u kritično vrijeme bila na mjestu ubistva.

Radi se o 34-godišnjem Aglarasu Hichamu, državljaninu Maroka, koji, prema saznanjima medija, u BiH boravi već oko dvije godine.

Čak je i osuđivan zbog posjedovanja opojnih droga, nakon što su ga i to prije pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo hapsili u oktobru prošle godine,te da su i pronašli kod njega marihuanu namijenjenu za uličnu prodaju.

Čitaj još:   Vic dana Mujo i nova strina...

Iz Tužilaštva KS nam je potvrđeno da je osuđen na četiri mjeseca zatvora, uvjetno, sa rokom kušnje od godinu.

Kako saznajemo, on u Bosni Hercegovini ima i ženu, bh. državljanku, i sa kojom navodno ima i dijete. Prije oko mjesec je boravio u kampu za migrante, odakle je otjeran jer je pio, drogirao se i krao od svih drugih migranata.

Osim njega, u sukobu na Ilidži učestvovala su još dvojica onih koji i za sada neidentifikovanih migranata sa jedne, te pet državljana BiH sa druge strane

Kako se jučer moglo čuti na mjestu događaja, te ispred ugostiteljskog objekta u Otesu, koji drži brat ubijenog Berovića, sukob je izbio kada su Berović i njegovi prijatelji pokušali otjerati migrante iz kafića, koji je morao biti ubrzo zatvoren zbog policijskog sata.

Oni su odbijali otići, da bi sve preraslo u opću tuču, prilikom koje su tada i korišteni noževi i letve.

Berović je preminuo na mjestu tuče, dok je tad njegov prijatelj Husein Džilić zadobio za život opasne povrede, te je on zadržan je i u Jedinici intenzivne njege Klinike za torakalnu hirurgiju KCUS-a, čiji ljekari se grčevito bore za njegov život. Teško je povrijeđen i Tarik Džamalija, čije je zdravstveno stanje stabilno.

Ovaj događaj izazvao je veliki revolt građana, koji su jučer u Maloj aleji na Ilidži organizirali protestni skup, a postoje najave i da će sličan skup biti održan danas i u Hadžićima…

Čitaj još:   BEOGRAD: SIRENE ZAVIJAJU, Poplavljene ulice, mnogo ljudi blokirano, policija na terenu! (foto/video)

Od nadležnih traže da ograniče kretanje migranata po ulicama, a i da kako bi se izbjeglo dalje sukobljavanje kako između njih međusobno, tako i između migranata i revoltiranih građana Kantona Sarajevo...

izvor agencije

BRAVO: UHAPŠEN MIGRANT KOJI SE TERETI ZA UBISTVO U OTESU… (foto)

POTVRĐENO: Uhapšen migrant koji se sumnjiči za ubistvo u OTESU Read more

CRNOGORCI ISTORISKI NISU NAUČILI: Da imaju dva “vladara” (foto)

Namjere su prvo pokazivale da će saradnja između predsjednika Crne Read more