IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

MAROKANAC Za njim traga policija BiH ubica je sa OTASA na Ilidži… (foto)

UKLJUČENA I OSA: Marokanac uBiH ima i ženu…

SARAJEVO: BiH, Crna Hronika, Zanimljivosti, vijesti, četvrtak,19.11. 2020…13: 38… MAROKANAC Za njim traga policija BiH ubica je sa OTASA na Ilidži … (foto)

Sve policijske agencije u Bosni i Hercegovini, kao i Obavještajno- sigurnosna agencija (OSA) BiH, uključene su u potragu za trojicom stranih državljana, migranata, koji se sumnjiče za tuču u ilidžanskom naselju Otes u kojoj je a i ubijen 36- godišnji Jasmin Berović, dok su dvojica njegovih prijatelja teško povrijeđena.

– Policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo je pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva KS i dalje rade na rasvjetljavanju i dokumentovanju krivičnih djela ubistvo i teška tjelesna povreda je za počinjenih na području Općine Ilidža 17. novembra. Poduzimaju se i da intenzivne mjere i radnje na pronalasku osoba koje se dovode u vezu sa ovim događajem. O krivičnim djelima i raspoloživim kao i sa saznanjima obaviještene su sve policijske agencije u BiH ali i kao sa Obavještajno- sigurnosna agencija- saopćio je danas glasnogovornik MUP-a Kantona Sarajevo Mirza Hadžiabdić.

MUP je sinoć, podsjetimo, objavio potjernicu za jednom osobom, za koju je utvrđeno da je u kritično vrijeme bila na mjestu ubistva.

Radi se o 34-godišnjem Aglarasu Hichamu, državljaninu Maroka, koji, prema saznanjima medija, u BiH boravi već oko dvije godine.

Čak je i osuđivan zbog posjedovanja opojnih droga, nakon što su ga i to prije pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo hapsili u oktobru prošle godine,te da su i pronašli kod njega marihuanu namijenjenu za uličnu prodaju.

Čitaj još:   PUNE AMBULANTE: Građani oprez, vlada VIRUS, ljekari dali POSEBNO UPOZORENJE... (foto)

Iz Tužilaštva KS nam je potvrđeno da je osuđen na četiri mjeseca zatvora, uvjetno, sa rokom kušnje od godinu.

Kako saznajemo, on u Bosni Hercegovini ima i ženu, bh. državljanku, i sa kojom navodno ima i dijete. Prije oko mjesec je boravio u kampu za migrante, odakle je otjeran jer je pio, drogirao se i krao od svih drugih migranata.

Osim njega, u sukobu na Ilidži učestvovala su još dvojica onih koji i za sada neidentifikovanih migranata sa jedne, te pet državljana BiH sa druge strane

Kako se jučer moglo čuti na mjestu događaja, te ispred ugostiteljskog objekta u Otesu, koji drži brat ubijenog Berovića, sukob je izbio kada su Berović i njegovi prijatelji pokušali otjerati migrante iz kafića, koji je morao biti ubrzo zatvoren zbog policijskog sata.

Oni su odbijali otići, da bi sve preraslo u opću tuču, prilikom koje su tada i korišteni noževi i letve.

Berović je preminuo na mjestu tuče, dok je tad njegov prijatelj Husein Džilić zadobio za život opasne povrede, te je on zadržan je i u Jedinici intenzivne njege Klinike za torakalnu hirurgiju KCUS-a, čiji ljekari se grčevito bore za njegov život. Teško je povrijeđen i Tarik Džamalija, čije je zdravstveno stanje stabilno.

Ovaj događaj izazvao je veliki revolt građana, koji su jučer u Maloj aleji na Ilidži organizirali protestni skup, a postoje najave i da će sličan skup biti održan danas i u Hadžićima…

Čitaj još:   Ambasadori Crne Gore, koje će vratiti kući novi ministar Zdravka KRIVOKAPIĆA... (foto)

Od nadležnih traže da ograniče kretanje migranata po ulicama, a i da kako bi se izbjeglo dalje sukobljavanje kako između njih međusobno, tako i između migranata i revoltiranih građana Kantona Sarajevo...

izvor agencije

BRAVO: UHAPŠEN MIGRANT KOJI SE TERETI ZA UBISTVO U OTESU… (foto)

POTVRĐENO: Uhapšen migrant koji se sumnjiči za ubistvo u OTESU Read more

NOVI ŠOK: Džej ima i vanbračnog SINA u AMERICI?(video)

Dva mjeseca nakon smrti Džeja Ramadanovskog i dalje se ne Read more

Dnevni horoskop za 26. februar 2021. godine

Ovan pravi promjene, Bik ima dobar dan, Blizanci napreduju, Rak Read more