IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

BOSANAC ILI HRVAT: Kako je MUSTAFA MUJICA Nadarević odgovarao na ovo pitanje… (foto i video)

Mustafu MUJICU Nadarevića uvijek su predstavljali prvo i kao hrvatskog i bosanskohercegovačkog glumca, što je o njemu napisano i na “Wikipediji”. Glumac je 2013. godine u intervjuu za TV “Al Jazeera Balkans” u emisiji “Oni pobjeđuju” odgovorio na pitanje da li je hrvatski ili bosanskohercegovački glumac…

SARAJEVO, ZAGREB: Region, Zanimljivosti, vijesti, petak 27. XI 2020…00: 09 … BOSANAC ILI HRVAT: Kako je MUSTAFA MUJICA Nadarević odgovarao na ovo pitanje… (foto i video)

“Kada vas predstavljaju, kažu hrvatski i bosanskohercegovački glumac. Čiji ste vi uistinu”, odmah ga je na početku emisije upitala voditeljka Arduana Kurić.

“Pa, ja sam rođen u Banjaluci, u Bosni i Hercegovini ’43. god, drugoga maja, a onda, kako je Banjaluka bila bombardovana, moji su pobjegli u Zagreb amo sam živio jedno vreme, onda malo u Bosanskom Novom, pa u Rijeci, pa opet u Zagrebu. Ja sam svoj, ali neka me svojataju, meni to ne smeta”, odgovorio je Nadarević.

“Ja sam glumački odrastao u Zagrebu, školovao se,bio cio život u Hrvatskom narodnom kazalištu i na taj način sam hrvatski glumac”,dodao je i zaključio :

Čitaj još:   Vic dana Crnogorka zatražila razvod braka...

“Ali da budem tačan i precizan, ja sam iz cijele Jugoslavije. Tu sam ja odrastao i svi ti dijelovi su mi dragi.”

Mustafa Nadarević izgubio je životnu bitku je u nedelju i to u popodnevnim satima u 78. godini nakon duge i teške bolesti, a ostavio je neizbrisiv trag a i prvo u BiH ali i u regionalnoj kinematografiji…

Pratite regionalni portal iBalkan.net i na društvenim mrežama kao i potom i na InstagramFejsbuk i Tviter.

izvor iBalkan.net / nova s

PROLJEĆE U JANUARU, ALI NE ZADUGO: Vrijeme u narednih nekoliko dana… (foto)

Umjerena oblačnost i sunčanije, a najviša dnevna između 4 i Read more

Dnevni horoskop za 21. januar 2021. godine

Pročitajte najdetaljniji dnevni horoskop koga vam svakodnevno pripremaju najpoznatiji astrolozi Read more