IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

BEOGRAD: Ambasador Crne Gore, Tarzan Milošević ima rok od 72 sata da napusti Srbiju… (foto i video)

Ministarstvo spoljnih poslova Srbije saopštilo je da je, povodom proglašenja ambasadora Srbije u Crnoj Gori Vladimira Božovića personom non grata je i postupilo na… 

BEOGRAD: Srbija, Crna Hronika, Zanimljivosti, vijesti, subota, 28. XI 2020.. 20: 09… BEOGRAD: Ambasador Crne Gore, Tarzan Milošević ima rok od 72 sata da napusti Srbiju… (foto i video)

VEČERAS je Ministarstvo spoljnih poslova Srbije saopštilo da je, i povodom proglašenja ambasadora Srbije u Crnoj Gori Vladimira Božovića za personu non grata, postupilo na recipročan način, te njihov ambasador u Beogradu Tarzan Milošević ima rok od 72 sata da napusti Srbiju.

Ministarstvo spoljnih poslova Srbije saopštilo je da je, povodom proglašenja ambasadora Srbije u Crnoj Gori Vladimira Božovića personom non grata, je i postupilo na recipročan način

Prema diplomatskoj noti koju je Ministarstvo spoljnih poslova Srbije uputilo crnogorskom Ministarstvu spoljnih poslova, i da ambasador Crne Gore je u Beogradu Tarzan Milošević proglašen je takođe personom non grata.

Čitaj još:   Ambasador Crne Gore u Srbiji: "Odluka o granicama nije konačna..." (foto)

U noti u koju je Tanjug imao uvid, navodi se da se, na osnovu člana 9. Bečke konvencije o diplomatskim odnosima, ambasador Milošević proglašava i za personu non grata.

“Ambasador Milošević je dužan da u naredna 72 sata napusti teritoriju Republike Srbije”, navodi se u noti.

Dodaje se da je MSP Srbije iskoristilo priliku i Ministarstvu spoljnih poslova Crne Gore ponovi izraze svog posebnog poštovanja.

Prethodno je ambasador Srbije u Crnoj Gori Vladimir Božović proglašen i za personu non grata i od njega je zatraženo da napusti Crnu Goru.

“Juče je ambasador Božović nelegalnu i nelegitimnu a to je Podgorička skupština 1918. godine i nazvao “oslobođenjem” i “slobodnom voljom” crnogorskog naroda, čime još jednom, najdirektniji način, omalovažio državu koja mu je dala diplomatsko gostoprimstvo”, navodi u samom saopštenju crnogorskog Ministarstva spoljnih poslova...

izvor agencije

REDŽEP TAYIP Erdogan javno primio vakcinu protiv koronavirusa… (foto i video)

Nakon vakcinacije, Tayip Erdogan je u izjavi za medije naglasio Read more

ITALIJA TREPERI: Sudi se najkrvoločnijoj mafiji, a vlada se ljulja… (foto)

Koronavirus, raspad vladajuće koalicije i historijsko suđenje Ndrangeti- rijetki su Read more