IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ADVOKAT TOMIĆ SVE IZNENADIO IZJAVOM: “Darko Elez spreman otkriti ubice sarajevskih policajaca! “… (foto)

Prvobitno se protivio izručenju u BiH, danas mi je rekao da je promijenio mišljenje i da pristaje na saradnju, navodi advokat Tomić.

BEOGRAD- SARAJEVO: Regija, Crna Hronika, vijesti, četvrtak, 31.12.2020… 01.41… ADVOKAT TOMIĆ SVE IZNENADIO IZJAVOM: “Darko Elez spreman otkriti ubice sarajevskih policajaca! “… (foto)

– Darko Elez je spreman otkriti ko su ubice sarajevskih policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića. Spreman je na svaki vid saradnje, rekao je za Oslobođenje advokat Duško Tomić nakon današnje posjete svom branjeniku koji je nedavno uhapšen u Beogradu.

Elez je priveden na osnovu međunarodne potjernice koju je za njim raspisala BiH u okviru predmeta Lutka, te mu je određen pritvor do 18 dana. Nikada nije izručen jer ima državljanstvo Srbije. I u momentu hapšenja u Beogradu je imao bh. i pasoš Srbije. Tomić navodi da da je danas, osim u posjeti Elezu, bio i sa sudijama i tužiteljima Višeg suda i Tužilaštva u Beogradu.

– Ovo hapšenje je uslijedilo nakon dopune istrage MUP-a RS-a. Darko Elez je ranije napisao pismo Tužilaštvu BiH gdje traži da mu se sudi i odrede mjere zabrane. Naveo je da će istražiteljima pomoći u rješavanju mnogih neriješenih predmeta.

Čitaj još:   ISTANBUL: Turski naučnici proizveli lijek koji se koristi u liječenju koronavirusa... (foto i video)

Nikada mu niko nije odgovorio. Traži da mu se garantuje bezbjednost jer je siguran da ga u BiH žele ubiti. Iako je prvobitno izjavio da ne želi da ga izruče, danas mi je rekao da će ipak pristati, kazao je Tomić navodeći da će on u narednom periodu obaviti razgovore sa tužiteljima Tužilaštva BiH.

Podsjetimo, Elez je 2012. u Beogradu pravosnažno osuđen na devet godina zatvora, kao organizator kriminalne grupe koja je 2009. na teritoriji Srbije i BiH trgovala drogom, vršila iznude i činila druga krivična djela. Godinu poslije u Sarajevu je podignuta još jedna optužnica protiv njega zbog više krivičnih djela organizovanog kriminala.

Teretio se i za pokušaj ubistva Đorđa Ždrale, ali je za ovo djelo u Srbiji, usljed nedostatka dokaza, oslobođen. Nakon hapšenja Eleza, Tužilaštvo BiH se oglasilo saopćenjem u kojem je navelo da se Elezu na teret stavljaju još dva ubistvo. Navodno se radi o likvidacijama Miloša Ostojića i Siniše Milićevića Tigra…

Izvor (SB)

Čitaj još:   SAOBRAĆAJNA NESREĆA NA IBARSKOJ MAGISTRALI: U lančanom sudaru UČESTVOVAO PASAT TUTINSKIH REGISTRACIJA! Medju povrijeđenima i djeca
ŽABLJAK: Snijeg sa krova zgrade zatrpao ženu i dijete, spasili ih… (foto)

Četvoročlana porodica, pješice se kretala centrom Žabljaka, dok su prolazili Read more

VOLONTERI NP: Težak život Envera Brničanina- APEL ZA POMOĆ (video)

Našem sugrađaninu, Enveru Brničaninu, sa prebivalištem u Novom Pazaru, u Read more

NOVI SELEKTOR BiH Bugarin koji je nekim iz Saveza bolji od Barbareza?

Ivaylo Petev sjest od danas će na upražnjenu selektorsku fotelju Read more

DODIK ĆE POLUDJETI!!! PONIŠTENI IZBORI U SREBRENICI I DOBOJU

Krivotvoreni potpisi, nuđen novac, kutije bez pečata .... HDZ-ov kadar Read more