IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

NOVI PAZAR: Tužioca terete za nasilje i prijetnje… (foto)

Protiv Edisa Arifovića, zamjenika višeg tužioca u Novom Pazaru, koji je se prije dvije nedjelje tokom uviđaja zbog pucnjave u kojoj je ranjen Nihad B. (37)…

NOVI PAZAR: Sandžak, Crna Hronika, vijesti, subota, 09.01.2021…10.46…NOVI PAZAR: Tužioca terete za nasilje i prijetnje… (foto)

Protiv Edisa Arifovića, zamjenika višeg tužioca u Novom Pazaru, koji se prije dvije nedjelje tokom uviđaja zbog pucnjave u kojoj je tada ranjen Nihad B. (37) umalo fizički obračunao sa dvojicom policajaca koji su kasnije suspendovani i sam se našao pod lupom istražnih organa i to zbog dvije krivične prijave koje su protiv njega podnijete – zbog nasilja u porodici i ugrožavanja sigurnosti.

Optužnicu protiv Arifovića za nasilje u porodici podiglo je Osnovno tužilaštvo u Požarevcu, dok su za portal Nova.rs iz Osnovnog tužilaštva u Čačku potvrdili da postupaju po krivičnoj prijavi protiv Arifovića zbog ugrožavanja sigurnosti.

Kako portal Nova snezvanično saznaje, protiv Arifovića je krivičnu prijavu podnijela najprije A. C. nevjenčana supruga njegovog sina zbog nasilja u porodici, u februaru 2018. O tom slučaju izvještavali su i beogradski mediji koji su prenosili izjave A. C., a krivična prijava je navodno upućena na postupanje u Osnovno tužilaštvo u Požarevcu zbog moguće pristrasnosti Arifovićevih kolega iz Novog Pazara.

Šta se dogodilo sa prijavom pokušali su da saznju u redakciji portala Nova.rs u Osnovnom javnom tužilaštvu u Požarevcu, a u nezvaničnom razgovoru, rečeno im je da je osnovna prijava jeste dodijeljenja njima, ali da je ubrzo upućena u Novi Pazar jer su se oni proglasili nenadležnim. Takođe je rečeno da je prijava na kraju odbijena jer je A. C. živela u vanbračnoj zajednici sa Arifovićevim sinom, što “ne spada po Krivičnom zakoniku u krivično djelo nasilje u porodici”.

Arifović je nakon što su mediji otkrili prijavu za nasilje izjavio da je sve notorna laž.

Sa druge strane, iz Osnovnog tužilaštva u Novom Pazaru navode za pomenuti portal da je krivična prijava za krivično djelo nasilje u porodici podnijeta njihovom tužilaštvu.

“Nakon podnošenja krivične prijave, Apelaciono javno tužilaštvo u Kragujevcu je donelo rešenje dana 09.02.2018. godine, kojim se za postupanje po ovoj krivičnoj prijavi određuje kao stvarno nadležno Osnovno javno tužilaštvo u Požarevcu. Osnovno javno tužilaštvo u Požarevcu je dana 29.01.2019. godine, Osnovnom sudu u Požarevcu podnelo optužni predlog protiv okrivljenog Edisa Arifovića zbog postojanja opravdane sumnje da je izvršio krivično delo nasilje u porodici iz čl. 194 st. 1 Krivičnog zakonika…

Čitaj još:   Erdogan: Nikada nećemo okrenuti leđa, Palestini...

Osnovni sud u Požarevcu se svojim rešenjem od 01.03.2019. godine, oglasio mjesno nenadležnim za postupanje u ovom predmetu, nakon čega je spise predmeta dostavio Osnovnom sudu u Novom Pazaru kao stvarno i mesno nadležnom sudu”, navodi se u odgovoru Osnovnog tužilaštva u Novom Pazaru.

Kako su dodali, Osnovni sud u Novom Pazaru je dana 04.06.2019. godine, donio rješenje kojim se odbija optužni prijedlog tužilaštva podnet protiv okrivljenog Arifović jer nema dovoljno dokaza za opravdanu sumnju da je okrivljeni učinio krivično djelo koje mu je stavljeno na teret.

“Na to rešenje Osnovno javno tužilaštvo u Požarevcu je izjavilo žalbu Višem sudu u Novom Pazaru a Viši sud je rešenjem žalbu odbio kao neosnovanu. S obzirom na napred izneto, nije tačno da je krivična prijava protiv Edisa Arifovića od strane tužilaštva odbačena niti da je došlo do prekvalifikacije djela. Predmet protiv Edisa Arifovića se nalazi u Osnovnom javnom tužilaštvu u Novom Pazaru ali je po istom postupalo Osnovno javno tužilaštvo u Požarevcu”, zaključili su iz OJT Novi Pazar.

Da li uopšte bilo ikakvog nasilja, odnosno zašto djelo nije prekvalifikovano ako ga je nemoguće označiti kao nasilje u porodici, pitanja su na koja još uvijek nisu dobili odgovor, jer je redakciji portala Nova.rs poslat poštom, što je krajnje neobično u komunikaciji između tužilaštva i medija.

Sa druge strane, u Osnovnom javnom tužilaštvu u Čačku, prema informacijama tog portala, upućena je krivična prijava protiv Arifovića zbog krivičnog djela ugrožavanje sigurnosti.

“Drugu krivičnu prijavu protiv Edisa podnijela je njegova koleginica, tužiteljka Višeg javnog tužilaštva u Novom Pazaru, Milena Mrvić, zbog ugrožavanja sigurnosti. Prema mojim informacijama, predmet se nalazi u Čačku”, kaže izvor portala Nova.rs.

Na meti se, tvrdi izvor, našla zbog sukoba oko napredovanja.

“Mrvićka se na meti našla zbog preuzimanja predmeta i posla, ali i zbog napredovanja, pošto je postojao sukob između njih dvoje. Ona je podnijela krivičnu prijavu protiv njega zato što joj je konkretno rekao da će joj sasuti devet metaka u glavu”, kaže izvor portala Nova.rs.

Iz Osnovnog javnog tužilaštva u Čačku potvrdili su navode pomenutog izvora.

“Osnovno tužilaštvo u Čačku primilo je krivičnu prijavu podnijetu protiv Edisa Arifovića, zbog krivičnog dela ugrožavanje sigurnosti iz člana 138. stav 3. Krivičnog zakonima, dana 13.09.2018. godine. Ovo tužilaštvo okončalo je predistražni postupak-preduzimanje određenih dokaznih radnji i podnet je optužni predlog protiv okrivljenog Edisa Arifovića, zbog postojanja opravdanje sumnje da je izvršio krivično djelo ugrožavanje sigurnosti”, stoji u odgovoru OJT Čačak.

Inače, tužilac Arifović se našao u žiži javnosti nakon dve pucnjave koje su se dogodile u roku od tri dana. Prema informacijama portala Nova.rs iz novopazarske policije, pucnjava je mogla biti sprečena jer su dvojica suspendovanih inspektora navodno upozoravala svoje nadređene da se to može dogoditi. Nekoliko dana ranije muškarac je prijetio na javnom mestu N. B., koji je dva dana kasnije upucan, ali ga je tužilac, nakon saslušanja, pustio na slobodu i nije mu odredio zadržavanje.

Čitaj još:   IZMIJENIT ĆE SE SVA ČETIRI GODIŠNJA DOBA: Konačno razvedravanje, do petka 19 C , za vikend zahlađenje... (foto)

Nakon pucnjave u kojoj je ranjen N. B., dogodio se i sukob između dvojice suspendovanih inspektora Emira H. i Ediba G. i zamenika javnog tužioca Edisa Arifovića, zbog, kako smo već pisali, verbalnog i umalo fizičkog sukoba sa zamenikom tužioca i zbog toga što su neposredno pred pucnjavu, dvojica inspektora sjedela sa N. B. U međuvremenu, smijenjen je i zamjenik načelnika u PU Novi Pazar, koji je dva mjeseca ranije, na konkursu imenovan na to mjesto…

Izvor Nova.rs

Dnevni horoskop za 17. januar 2020.godine…

Ovnu slijede komplikacije, lavu idu dobre vijesti , jarac ima Read more

CRNOGORCI ISTORISKI NISU NAUČILI: Da imaju dva “vladara” (foto)

Namjere su prvo pokazivale da će saradnja između predsjednika Crne Read more