IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

SNIJEG NAPRAVIO HAOS: Lančani udes više vozila uključujući i šleper… (foto)

Saobraćaj je znatno usporen, a došlo je do nesreće koja je izazvala pravi kolaps i tamo sve stoji…

UŽICE: Srbija, Crna Hronika, vijesti, subota, 09.01.2021…00.46… SNIJEG NAPRAVIO HAOS: Lančani udes više vozila uključujući i šleper… (foto)

Snijeg koji od juče pada napravio je velike probleme u Zlatiborskom okrugu. Saobraćaj je znatno usporen, a kod Borove glave došlo je i do nesreće koja je izazvala pravi kolaps i tamo sve stoji.

Kako se vidi na fotografijama koje su objavljene na Facebook stranici Užice oglasna tabla, u udesu je učestvovalo više vozila, uključujući i šleper, a da je prednji dio automobila potpuno smrskan. Nema informacija i povređenih osoba, prenose agencije.

Foto:printscreen/https://facebook/uziceoglasnatabla

“Snijeg i dalje pada, a visina snježnog pokrivača iz sata u sat je viša. Čim padavine stanu, krećemo sa čišćenjem snijega. Trenutno najviše padavine na deonici Preko Brdo– Odvraćenica, pa ovaj pravac trenutno neprohodan” rekao je za RINU predsjednik opštine Ivanjica, Momčilo Mitrović.

Snežne padavine ne prestaju ni u Sjenici, u višim predjelima formiran je snježni pokrivač od preko 40 centimetara, a usled loših vremenskih uslova, 17 sela ponovo je ostalo bez struje. Potpuni kolaps nastao je i u prijepoljskom selu Kamena gora, jer je devet kilometara puta koji od magistrale vodi do skoro 100 domaćinstava, potpuno neprohodno.

“Do naših kuća može se doći samo sa jačim ternskim vozilma, putnička ne mogu da prođu. Pojedini seoski putevi su očišćeni samoinicijativno vozama, ali glavni put ne možemo da očistimo sa tim i zato ostaje zavejan. Lokalna samouprava obećala je da će mehanizacija biti poslata, to nam je jedini spas”, rekao je za RINU Živko Kijanović iz MZ Kamena Gora.

Čitaj još:   SARAJEVO Larisa Cerić i Edin Džeko najbolji sportisti BiH u 2018. godini...

Na visovima Zlatara snežni pokrivač dostigao je visinu od pola metra, a pojedni pitni pravci u planinskim selima potpuno se neprohodni za putnička vozila.

izvor agencije

JEVREM BRKOVIĆ Jedan od najboljih crnogorskih pjesnika preminuo je danas u… (foto)

Jevrem Brković Gimnaziju je pohađao u Titogradu i Sarajevu, gdje Read more