IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

SAMO ZA ONE SA DOBRIM ŽIVCIMA: Vučić u Veče s Ivanom Ivanovićem, tenzija je bila velika… (foto i video)

Vučić i Ivanović su u prošlosti ipak shedeli jedan naspam drugog i to u studiju, prvi put je bilo pristojno, a drugi put tenzija je bila i te kako i to opipljivih…

BEOGRAD: Srbija, Zanimljivosti, nedelja, 10.01.2021…09.56… SAMO ZA ONE SA DOBRIM ŽIVCIMA: Vučić u Veče s Ivanom Ivanovićem, tenzija je bila velika… (foto i video)

Tviter poznatog voditelja Ivana Ivanovića prepun kritika koje su jasno ali i direktno upućene predsjedniku Aleksandru Vučiću, te se zbog toga dijalog između njih dvojice ne bi mogao ni zamisliti…

Nekada davno, prije nešto više od deset godina, tadašnji kandidat prvo za gradonačelnika Beograda Aleksandar Vučić gostovao je u emisiji “Veče sa Ivanom Ivanovićem”.

Iako ovo možda zvuči kao bajka, ovakav scenario zaista se dogodio. Poznati voditelj Ivan Ivanović ugostio je u svom studiju Aleksandra Vučića i Suzanu Mančić, i ta emisija bila je uobičajena, standardnog zabavnog karaktera i da su poznati gosti odgovarali bi na pitanja zanimljivog voditelja.

Aleksandar Vučić je tom prilikom izjavio da je izgubio na izborima za gradonačelnika jer je sebi dao jedan dan odmora, tokom kojeg bi i eto sigurno prikupio glasove koji su mu nedostajali kako bi on i pobijedio tadašnjeg političkog protivnika. Sada kada znamo da je Vučić prvo i u prošlosti izgubio u političkoj trci zbog toga što se odmorio jedan jedini dan, biće nam jasno zašto je njegovo sadašnje radno vreme 24/7.

Tada naizgled prijatna atmosfera iz emisije prerašće u prikrivenu normalu i netrepeljivost, koja će se prvi put osjetiti 2015. godine, kada je voditelj Ivan Ivanović opet dobio priliku da u nešto drugačijem okruženju vodi dijalog sa Vučićem, koji je u međuvremenu proglašen premijerom Srbije. Vučićev je i politički napredak postao je neiscrpan izvor Ivanovih šala kojima bi on sam zabavljao gledaoce svoje emisije “Veče sa Ivanom Ivanovićem”. Premijer je to odlično znao, i tokom ovog dijaloga u nekoliko navrata izrekao je jasan stav na tu temu.

Čitaj još:   NE PRETJERUJTE: Da li znate koliko jaja je dovoljeno da se jede za nedelju dana... (foto)

“Ja nikada ne znam šta vi govorite, nemojte da se naljutite, ponekad ne gledam vašu emisiju”, rekao je Vučić na početku a njihovog razgovora čim mu se ukazala prilika za to, a voditelj kao da je to i jedva dočekao pogodan trenutak da se našali u svom maniru na Vučićev račun, eto i naravno.

“Pa ne možete da gledate kada radite 25 sati dnevno”, izustio je to Ivanović kroz smijeh koji je posebno nadražio Vučićevu nadmenost.

“Ne radim toliko jer nemamo 25 sati, ali radim dosta i za razliku i od drugih, ponosim se time”, bukvalan je bio Vučić, koji kao da namjerno nije želio da procesuira Ivanovićevu metaforu.

Kada je shvatio da vrag polako odnosi šalu, tadašnji premijer odlučio je da taksativno nabroji sve svoje herojske podvige, kako bi velikim dijelima on razoružao ovog voditelja. Međutim, Ivanovićev sinonim je ironija, i od nje nije mogao da pobjegne ni kad su u pitanju avioni, kamioni, vozovi, pa ni Beograd na vodi…

“Avion dolazi uskoro iz Indije. To je naš prvi širokotrupni avion. Eto i uredićemo ga po našim uzusima, biznis klasa će da bude veoma dobra. Sjednete u Beograd i za deset sati ste u Njujorku. Nema presjedanja, ni mučenja i svega drugog. Možemo i zajedno da idemo”, pozvao je Vučić Ivanovića da mu bude gost na letu BG- NY, kako bi se pohvalio svojim postignućem, ali dobio je odgovor kojem se sigurno nije nadao.

“Možemo, hvala, prihvatam poziv ali samo ako je o vašem trošku”, reče to voditelj, te prasnu u smijeh. Kada je video da je premijer bio ptvo “mrtav ozbiljan”, Ivanović je priznao da se šalio, ali kasno. Hladnokrvnost je i na Vučićevom licu zasigurno je značila “odložen let”.

Čitaj još:   APEL POZNATIH: PAZAR NA KOLJENIMA, SRBIJO USTANI…

Još jedan Ivanovićev šah- mat zasigurno je bio onaj kada je premijerov brzi voz nazvao maketom, a o Beogradu na vodi da ne pričamo…

“Što ste navalili na Beograd na vodi onoliko”, upitao je sada već ljutito Vučić, te je dodao:

“Ja za to živim i ponosan sam a svi bi da se sprdaju sa tim. Vi se sprdajte a ja ću da nastavim da radim.”

“Mislim da je tako najpoštenije”, složio se voditelj.

Aleksandar Vučić je tada rekao: “Videćemo ko će poslednji da se smije”.

Ipak, poslovica “pametniji popušta” bolje bi objasnila smjenu ovih replika…

Sada ni u najluđim snovima ne bismo mogli da zamislimo kako bi danas izgledao dijalog između poznatog voditelja i predsednika.

izvor nova rs

Dnevni horoskop za 17. januar 2020.godine…

Ovnu slijede komplikacije, lavu idu dobre vijesti , jarac ima Read more

CRNOGORCI ISTORISKI NISU NAUČILI: Da imaju dva “vladara” (foto)

Namjere su prvo pokazivale da će saradnja između predsjednika Crne Read more