IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

SAMO PREZIR I OSUDA: Mnogi advokati i poznate kancelarije ODBILI DA ZASTUPAJU MIKU ALEKSIĆA

Slučaj profesora glume koga je za sada šest učenica optužilo za seksualno zlostavljanje je pred tužilaštvom koje je pokrenulo istragu. Nezavanično, još 20 djevojaka prijavilo je Miroslava Miku Aleksića za zlostavljanje, a ujedno punomoćje su mu otkazala ukupno trojica advokata, a nekoliko poznatih kancelarija odbilo je da ga zastupa.

Prva je saslušana glumica Milena Radulović koja je i prva u javnosti iznijela svoju potresnu ispovjest. Ona je više od pet sati davala iskaz, a sutra je na redu glumica Iva Ilinčić.

Nezavanično, još 20 djevojaka prijavilo je Miroslava Miku Aleksića za zlostavljanje, a ujedno punomoćje su mu otkazala ukupno trojica advokata, a nekoliko poznatih kancelarija odbilo je da ga zastupa.

Advokat Nemanja Jolović otkazao je punomoćje Aleksiću, kako navodi, iz razloga lične prirode, iako osumnjičenog poznaje već 30 godina.

– Kada sam otišao na Mikino saslušanje kod dežurnog tužioca, saznao sam imena svih oštećenih djevojaka. Između ostalih, tu je bila ćerka mog ličnog prijatelja. Kodeks profesionalne etike obavezuje advokata na izuzeće iz tog postupka – objasnio je Jolović za Pink.

Čitaj još:   STRAŠNO,"DELIJE" POSLALI PORUKE "TORCIDI": "Sa sjekirom u ruci poklat ću sve Splićane"! (video)

Ova činjenica, kako kaže, dovodi ga u neugodnu situaciju jer kompromituje povjerenje u njegov rad.

– Može da se izrazi sumnja da ja posao neću obaviti kako valja- kaže Jolović.

Dešavanja u regionu prati naša suradnica: Adna BOJADŽIĆ

izvor: pink.rs