IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DODIK ĆE POLUDJETI!!! PONIŠTENI IZBORI U SREBRENICI I DOBOJU

Krivotvoreni potpisi, nuđen novac, kutije bez pečata …. HDZ-ov kadar u CIK-u Vlado Rogić glasao je protiv poništavanja izbora u Doboju i Srebrenici.

Centralna izborna komisija BiH poništila je izborne rezultate sa većine birališta u Srebrenici i Doboju. Od ukupno 28 redovnih birališta u tom gradu, poništeni su rezultati sa 26 biračkih mjesta. Istovremeno, CIK je u Doboju poništio izborne rezultate u na 89 od ukupno 108 biračkih mjesta. Odluke su donesene sa šest glasova za i jednim glasom protiv.

Protiv odluka o poništavanja izbora u Srebrenici i Doboju glasao je jedino član CIK-a i kadar HDZ-a BiH Vlado Rogić koji je tokom rasprave kazao da je “Izborna komisija podlegla pisanju medija”. On je upozorio nije bilo osnova da se po službenoj dužnosti krene u provjere izbora u tim gradovima, piše Istraga.ba.

Za razliku od njega, članica CIK-a Vanja Bjelica Prutina podržala je odluke o poništavanju izbora u Doboju i Srebrenici.

Čitaj još:   ANKARA: Uhapšeno 90 osumnjičenih terorista u osam turskih provincija...

“Podržat ću ovu odluku iako dolazim iz reda srpskog naroda i iako sam proteklih dana bila izložena velikim pritiscima. Niko se ne može sakriti iza mene i bez obzira na pritiske radit ću u okviru zakona”, kazala je Bjelica – Prutina govoreći tokom rasprave o prijedlogu odluke o poništavanju izbora u Srebrenici.

“Nije potrebno da čitamo obrazloženje naše odluke na sjednici CIK-a, jer ta odluka treba ići na preispitivanje na Sud BiH. Ali moja namjera je da podržim prijeglog stručne službe”, kazala je članica CIK-a Irena Hadžiabdić.

izvor: agencije

SKANDAL: I DODIK se uključuje u izbore u NIKŠIĆU

Gradonačelnik Trebinja, Mirko Ćurić, član SNSD, partije Milorada Dodika, najavio je podršku Read more

”FUKARA OD SRBINA”: DODIK OPET VRIJEĐA, SADA ZBOG SREBRENICE

Srpski član Predsjedništva BiH i lider Saveza nezavisnih socijaldemokrata Milorad Read more