IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

NAKON HORORA U BLAŽUJU, OGLASIO SE MUP KANTONA SARAJEVO… (foto i video)

Šta se sve dogodilo u migrantskom centru u kojem su prevrtana policijska vozila i povrijeđeni policajci…

SARAJEVO: BiH, Crna Hronika, vijesti, četvrtak, 21.01.2021, 09.58… NAKON HORORA U BLAŽUJU, OGLASIO SE MUP KANTONA SARAJEVO…(foto i video)

“Dana 20.01.2021.godine u 20 sati, od strane službenika privremenog imigracionog centra Blažuj, obaviještena je dežurna služba naše Pete policijske uprave da je u krugu istog, ulica Kamenolom, to je područje općine Ilidža, došlo do okupljanja više lica koja borave u navedenom centru i međusobne tuče. Na lice mjesta je upućeno više policijskih službenika Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, koji su potvrdili navode iz prijave i ustanovili da je došlo do narušavanja javnog reda i mira od strane korisnika imigracionog centra.

Tom prilikom su lakše povrijeđena dva policijska službenika ali kao i jedan službenik imigracionog centra. Također, oštećeno je više motornih vozila vlasništvo Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo i IOM-a, kao i prostorije prihvatnog centra, kompjuterska i uredska oprema u pomenutom centru.

Čitaj još:   Pretežno oblačno vrijeme a padaće i kiša...

O svemu je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo.

Uviđaj su obavili policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo.

Nastavlja se dalji rad na utvrđivanju svih okolnosti, a sve i to u cilju rasvjetljavanja i dokumentovanja krivičnih djela i brutalno nasilničko ponašanje, lahka tjelesna ozljeda, sprečavanje službene osobe a sve u vršenju službene radnje, napad na službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti, krađa i oštećenje tuđe stvari.

Jutros je u Blažuju, kako javljaju mediji mirno. Centar se obezbjeđuje i sa više interventnih ekipa sa kojima su i policijski psi…

Izvor agencije

MILO Đukanović primio počasnog konzula Crne Gore u Istanbulu… (foto i video)

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović primio je Akana Suvera, počasnog Read more

SENAD Hadžifejzović: VUČIĆA SU ZATEKLA TRI PITANJA

Senad Hadžifejzović, sarajevski novinar i vlasnik televizije Fejs TV iz Read more