IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DODIK ĆE TEK DA POVILENI: Ukrajinski ambasador insistira, da se ikona odmah izuzme, a sad ide i kod… (foto)

Zahtjev će ponoviti i na sastanku s glavnom tužiteljicom Tužilaštva BiH Gordanom Tadić, koji će se, također, održati danas u Sarajevu…

SARAJEVO: Regija, Crna Hronika, vijesti, utorak, 26.01.2021…13.59… DODIK ĆE TEK DA POVILENI: Ukrajinski ambasador insistira, da se ikona odmah izuzme, a sad ide i kod… (foto)

Ukrajinski ambasador Vasilj Kirilič, koji je jutros boravio u prostorijama Ministarstva vanjskih poslova BiH, pred šeficu bh. diplomatije Biseru Turković iznio je niz molbi u vezi s ikonom koja je izazvala međunarodni diplomatski skandal, saznaje Klix.ba.

Naime, ambasador Kirilič je insistirao da se ikona odmah izuzme, a zatim da stručnjaci vještače i procjenjuju vrijednost.

Taj zahtjev će ponoviti i na sastanku s glavnom tužiteljicom Tužilaštva BiH Gordanom Tadić, koji će se, također, održati danas u Sarajevu.

Čitaj još:   NOVI Zemljotres, pogodio Tursku...

Ambasador Kirilič obavijestio je ministricu Turković da sva nadležna tijela Ukrajine nisu izdavala dozvole za izvoz ikona slične onoj koju je predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik 14. decembra poklonio šefu ruske diplomatije Sergeju Lavrov

Izvor agencije

AKTUELNA VLAST UNAPRIJED SLAVI: Po Nikšiću mašu zastavama Srbije… (foto i video)

Kampanja uoči izbora pristalice aktuelne vlasti u Crnoj Gori izašli Read more