IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

EVROPA UŽASNUTA NJEGOVIM ZLOČINIMA: SINIŠA IZ SRBIJE PRIZNAO SILOVANJE SEDAM ŽENA

Srbijanski državljanin Siniša K. (30), koji je do ljeta 2020. godine u Njemačkoj napastvovao sedam žena, našao se u srijedu na optuženičkoj klupi suda u Berlinu, gdje je priznao krivicu. Njegova najstarija žrtva imala je 27 godina, a najmlađa je djevojčica od samo 14!

Helikopteri, psi tragači, veliki broj policajaca u uniformama i civilu, dronovi – scena je koja se prošlog ljeta mogla vidjeti u Berlinu, njemačkom gradu u kom je više žena prijavilo policiji silovanje, o čemu su brujali evropski mediji, prenosi Nova.rs.

Napastvovane žene u razgovoru sa policajcima tih dana, otkrivale su različite detalje strašnih trenutaka kada su napadnute i davale opise na osnovu kojih je berlinska policija shvatila da je riječ o jednom silovatelju, sa prepoznatljivim modusom operandijem.

Poslije posljednjeg napada 14. jula, policija je započela opsežnu potragu i uhapsila Sinišu K. na privatnoj baštenskoj parceli. Istražitelji su njegove otiske prstiju pronašli u bazi podataka, pošto je iste godine, početkom jula, izvršio provalu.

“Neke i danas pate od posljedica. Pretpostavljam da je riječ o izuzetno opasnom serijskom prestupniku. To su monstruozna djela nečuvene brutalnosti koja su vrlo, vrlo rijetka”, rekao je Roland Weber, jedan od tužilaca i dodao da društvo treba sačuvati od ovakvih osoba.

Siniša K. u to vrijeme nije imao adresu stanovanja u Berlinu, već je boravio u hostelima. Došao je iz Srbije, gdje je proveo više od pet godina u zatvoru, a na sudu je tvrdio da je elektromehaničar. Zbog maske koja mu pokriva lice, u oči upada samo obrijana glava. Kako ističe njegov branilac, on priznaje sva djela: “Moj klijent se kaje zbog onoga što je učinio”, prenijeli su njemački mediji.

Trudnu djevojku poslao u Srbiju

Siniša je, kako je kasnije otkriveno, u Berlinu živio sa trudnom devojkom M. M., također iz Srbije. Ona se vratila u Srbiju baš u danima prije nego što je započeo svoj jeziv pohod i za sve je saznala iz medija. U tom trenutku bila je u poodmakloj trudnoći.

Čitaj još:   NOVI PAZAR: USPJEŠNA AKCIJA HAPŠENJA...

M. M. je u početku negirala da Sinišu poznaje pošto nije mogla da povjeruje da je njen izabranik ujedno i počinilac užasnih zločina koji su zgrozili čitavu Njemačku i Srbiju. Nakon toga je otvorila dušu reporterima “Blica” i priznala da je i sama bila meta napada u Berlinu, kada ju je Siniša spasio od počinioca.

“On ima ženu, mene, valjda ga ja najbolje poznajem. Njemački mediji mogu da pišu šta hoće, to je neko htio da mu smjesti, vjerovatno taj što je mene napastvovao. To što navode za njega to je laž, on je moj muž, sa njim dijete imam, to su bolesne priče za slušati. Ovo je noćna mora, ni u snu ne bih pomislila… Ja vam kažem da mu to namještaju, da dobije što više zatvora”, govorila je uvjereno M. M..

Nastavak suđenja Siniši K. planiran je za 1. mart, dok je konačan epilog i donošenje presude zakazan za 17. maj ove godine.

Hronologija:

12. jun 2020:

Prva žrtva Siniše K. imala je samo 14 godina! Presreo ju je na biciklu, odgurnuo i dijete je palo na zemlju. Silovao ju je uz prijetnju alatom.

15. jun 2020:

Tri dana kasnije Siniša je našao svoju sljedeću žrtvu, ovog puta dvadesetogodišnjakinju. Iako je nesrećna žena pokušala da se odbrani, on ju je sustigao i nasrnuo fizički na nju, sve vrijeme je daveći. Potom ju je silovao.

22. jun 2020:

Uz prijetnju kuhinjskim nožem silovao je nekoliko puta na šumskoj stazi 23-godišnjakinju.

28. jun 2020:

Presreo je tek punoljetnu djevojku, najprije je povrijedio udarcima i davljenjem, a zatim ju je seksualno zlostavljao.

28. jun 2020. (tri sata kasnije)

U parku je, vozeći svoj bicikl, presreo mladu ženu (27) koja je džogirala i zaprijetio joj . Zatim joj je tri puta udario glavom o jedno stablo i silovao je. Žrtva je u očaju sljedećeg dana pokušala da se ponovo sastane sa svojim mučiteljem, ali ovog puta sa policijom, međutim bezuspješno.

Čitaj još:   KO JE PAZARAC KOJI ZA PAR SATI NUDI VIKI 30.000€ da mu PJEVA...

30. jun 2020:

Dva dana kasnije je ponovo presreo djevojku na dvotočkašu, ovog puta 20-godišnjakinju, kojoj je viknuo: “Samo deset minuta seksa i onda možete da idete kući”. Žrtva je silovana nekoliko puta.

14. jula 2020:

Siniša se sredinom jula ponovo ustremio na sportistkinje koje su džogirale u parku pa je tako presreo jednu od njih (20) kojoj je priprijetio riječima: “Progovoriš li, ubit ću te!” Silovao ju je u žbunu i nakon njene prijave uslijedila je velika potraga helikopterima… Tako izmučena, otišla je u policijsku stanicu i prijavila slučaj, a policajci su u roku od nekoliko minuta stigli na mjesto napada i organizovana je potraga.

izvor: SB

PROCVJETAO NOVI BIZNIS: HIT iz svijeta stigao i kod nas- popusti 90 odsto!!! (foto i video)

Cvijeta novi biznis... BEOGRAD: Regija, Ekonomija, vijesti, srijeda 14.04.… 00: Read more

NAJPROVOKATIVNIJA HALJINA S*KSI VODITELJKE: Olja pokazalala… (foto i video)

Olja pokazalala brutalan dekolte, a dole SVE PROVIDNO... BEOGRAD: Regija, Read more

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović:”Nova vlast ugrozila karakter CG”… (foto)

Milo Đukanović ocijenio da politika nove vlasti udarila temeljne vrijednosti Read more

ZASTRAŠUJUĆA IZJAVA VULINA- ”AGRESORKE NAMJERE PREMA CRNOGORSKOJ DRŽAVI”

„Izjava ministra unutrašnjih poslova Republike Srbije Aleksandra Vulina kako trenutne Read more