IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Senator Durbin: Znamo sve što radi SPC, SRBIJA i RUSIJA na destabilizovanju CRNE GORE!

“Majority whip” senator  Dik Durbin kaže da Vašington sve zna o destabilizaciji Crne Gore, “a na taj način NATO i EU”, koju čine Srbija i Rusija i odlučno poručuje da Beogradu i Moskvi to neće poći za rukom. Durbin najavljuje mogućnost da potpredsjednica Kamala Haris ili neko iz Stejt departmenta posjeti Crnu Goru i prenese tu poruku aktuelnoh vlasti u Podgorici, ali i Srbiji, Rusiji i Kini!  

“Crna Gora je značajan partner i mir i stabilnost u toj državi  od velikog su značaja za Ameriku. Stabilnost, mir kao i prozapadni kurs Crne Gore ne može niko da ugrozi, posebno ne Srbija i Rusija, kao ni njihovi sljedbenici u Crnoj Gori, pa makar oni i bili na vlasti”- nedvosmislen je demokratski senator, član senatskih pododbora za vanjsku politiku i odbranu i predsjedavajući Odbora za pravdu. 

Veoma je značajno i to što nova administracija u Vašingtonu prepoznaje značaj Crne Gore kao partnera i članice NATO. Doskorašnje žmurenje na pokušaje destabilizacije Crne Gore od strane Srbije i Rusije je, možemo reći, prošlost. Kongres i spoljnopolitički komitet Senata, s pažnjom prate dešavanja u Crnoj Gori” – kazao je u razgovoru sa dopisnikom Skala radija iz Amerike Mirsadom Jahovićem senator Dik Durban.

„Znamo za ulogu SPC, državnog vrha Srbije preko svojih agenata iz BIA, među kojima ima i istaknutih pojedinaca iz nove vlasti u Crnoj Gori. Znamo u Vašingtonu i za ogromne količine novca koje su preko SPC ubačene iz Srbije i Rusije, sve u cilju destabilizacije Crne Gore, a na taj način i NATO I EU. Svjesni smo potpuno da zvanični Beograd pokušava izazvati u Crnoj Gori situaciju, kakvu je već izazvao u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i Kosovu 90-ih godina prošlog vijeka. Ta im namjera neće poći za rukom”- rezolutan je jedan od najuticajnijih američkih senatora!

Čitaj još:   Umrlih na planeti 13.596: U Italiji blizu 5.000, Španija na koljenima, broj pozetivnih u SAD i Francuskoj u porastu... (foto)

“Treba li podsjećati na koji su način reagovali NATO i EU 1999. Nova administracija u komunikaciji je i sa EU i sve reakcije biće zajedničke. Ne isključujemo mogućnost i da potpredsjednica Haris ili neko iz Stejt departmenta posjeti Crnu Goru i prenese poruke zvaničnog Vašingtona, kako aktuelnoj vlasti u Podgorici tako i Srbiji, Rusiji i Kini”- kaže senator Dik Durbin.

“Administracija predsjednika Bajdena, od preuzimanja vlasti ispravlja loše poteze bivšeg predsjednika Trampa, koji je, uz pomoć Kine i Rusije pokušao da oslabi NATO i partnerstvo Amerike sa EU. Međutim i pored mnogo unutrašnjih problema koje treba riješiti što prije, Amerika je okrenuta i rješavanju problema u svijetu. Podvlačim, Crna Gora je značajan partner i mir i stabilnost u toj državi  od velikog su značaja za Ameriku. Stabilnost, mir kao i prozapadni kurs Crne Gore ne može niko da ugrozi, posebno ne Srbija i Rusija, kao ni njihovi sljedbenici u Crnoj Gori, pa makar oni i bili na vlasti”, kaže Durbin i poručuje:

“Tokom ove sedmice cjelokupna crnogorska i svjetska javnost biće obaviještena o stavovima Amerike na dešavanja u Crnoj Gori i Balkanu, te kakve su im namjere i kakve reakcije na ta dešavanja možemo očekivati”.

Čitaj još:   BERLIN: Njemačka vlada odlučuje o "zaključavanju"... (foto i video)

Integralan intervju sa američkim senatorom Dikom Durbinom, uz video i audio zapis, biće objavljen nakon autorizacije. Dio koji je Skala radio objavio danas publikovan je uz odobrenje senatora Durbina.

izvor: portalanalitika

PROCVJETAO NOVI BIZNIS: HIT iz svijeta stigao i kod nas- popusti 90 odsto!!! (foto i video)

Cvijeta novi biznis... BEOGRAD: Regija, Ekonomija, vijesti, srijeda 14.04.… 00: Read more

NAJPROVOKATIVNIJA HALJINA S*KSI VODITELJKE: Olja pokazalala… (foto i video)

Olja pokazalala brutalan dekolte, a dole SVE PROVIDNO... BEOGRAD: Regija, Read more

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović:”Nova vlast ugrozila karakter CG”… (foto)

Milo Đukanović ocijenio da politika nove vlasti udarila temeljne vrijednosti Read more

ZASTRAŠUJUĆA IZJAVA VULINA- ”AGRESORKE NAMJERE PREMA CRNOGORSKOJ DRŽAVI”

„Izjava ministra unutrašnjih poslova Republike Srbije Aleksandra Vulina kako trenutne Read more