IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

PORUKA GRAĐANIMA: Bakir Izetbegović, čestitao Dan nezavisnosti BiH… (foto i video)

Imamo obavezu da nastavimo borbu započetu 1. marta 1992. godine…

SARAJEVO: BiH, vijesti, nedelja, 28.02.2021…11.59… PORUKA GRAĐANIMA: Bakir Izetbegović, čestitao Dan nezavisnosti BiH… (foto i video)

Bakir Izetbegović, predsjedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine i predsjednik Stranke demokratske akcije uputio je čestitku svim građanima Bosne i Hercegovine povodom Dana nezavisnosti.

– U protekle tri decenije Bosna i Hercegovina je prešla dug i težak put, a najvažniji korak na tom putu je 1. mart 1992. Na taj dan, prije 29 godina, građani su se opredijelili da žive u suverenoj i nezavisnoj Bosni i Hercegovini, državi ravnopravnih građana i naroda.

Skoro dvije trećine Bosanaca i Hercegovaca različitih narodnosti i vjeroispovijesti su izlaskom na historijski referendum 1992. godine odabrali slobodu i nezavisnost, i pokazali vjeru u ideju Bosne i Hercegovine. Ovu odluku i vjeru nisu poljuljali ni najteži izazovi koji su uslijedili.

Oni najbolji i najhrabriji među nama su dali svoje živote za odbranu te ideje, za odbranu slobode i civilizacijskih vrijednosti na kojima počiva savremeni svijet. Zbog toga se svakoga dana, a naročito 1. marta, trebamo sjetiti onih koji su svoje živote utkali u temelje Bosne i Hercegovine.

Čitaj još:   BIH SE BIJELI, KAO USRED ZIME: Pao snijeg, ponesite zimsku opremu... (video)

Zbog njih, ali i zbog sadašnjih i svih budućih generacija imamo obavezu da nastavimo borbu započetu 1. marta 1992. godine. Moramo graditi budućnost Bosne i Hercegovine kao suverene, stabilne i prosperitetne države, članice Evropske unije i NATO saveza.

U to ime, svim građanima Bosne i Hercegovine u zemlji i dijaspori upućujem srdačne čestitke povodom 1. marta, Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine – kazao je Izetbegović.

Izvor: iBalkan.net

K**VO ČETNIČKA, BALIJSKA, KOJA LI SI: Severina iza kamere- snimak koji je obišao sve mreže! (foto i video)

Spot koji je za vrlo kratko vrijeme postao viralan!!! SARAJEVO: Read more

Čitaj još:   ODGOVORIO Sadik Ahmetović: Grujičić poziva poštene Bošnjake na izbore, i 95' su ih pozivali, nijedan nije preživio... (foto)
MJERKA LI DRITAN PRMIJEROVU FOTELJU?

Ne samo da postupcima, odlukama, kontrolom svega što radi Vlada, Read more