IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ERDOGAN PORUČIO IZ ANKARE: “Među prvima smo u svijetu, počinje NOVO RAZDOBLJE…” (foto i video)

Erdogan izjavio je danas u Ankari kako u Turskoj do sada protiv COVID-19 vakcinisano više od devet miliona stanovnika (10 posto populacije), čime je ušla među prvih pet zemalja svijeta…

ANKARA: Svijet, vijesti, utorak, 03.03.2021…00.59… ERDOGAN PORUČIO IZ ANKARE: “Među prvima smo u svijetu, počinje NOVO RAZDOBLJE…” (foto i video)

Erdogan se obratio nakon sastanka kabineta u predsjedničkom kompleksu u Ankari.

“Sa devet miliona vakcinisanih protiv COVID-19 (više od 10 posto), Turska je među prvih pet zemalja svijeta”, rekao je Erdogan.

Govoreći o borbi protiv pandemije koronavirusa, Erdogan je rekao kako pomno prate dešavanja u svijetu, naročitu u Evropi, te da u skladu s tim ažuriraju strategiju borbe protiv koronavirusa.

Erdogan je saopćio kako od danas u njegovoj zemlji započinje “novo razdoblje kontrolisane normalizacije”. Prema njegovim riječima, u narednom periodu pooštravanje i popuštanje mjera u potpunosti će zavisiti od toka epidemije.

Tako je odlučeno da se mjera policijskog sata nedjeljom zadrži u gradovima visokog ili vrlo visokog rizika od širenja koronavirusa, dok u gradovima niskog i srednjeg rizika ova epidemiološka mjera više neće biti uvođena.

Čitaj još:   NOVI PAZAR: SDA, napadnuta porodica Mahmuti...

Sve ustanove u predškolskom i osnovnoškolskom obrazovanju će otvoriti svoja vrata, kao i 8. i 12. razredi.

Erdogan je također potvrdio da će restorani, kafeterije, slastičarne, kafići i slične uslužne djelatnosti, izuzev one u gradovima koji još uvijek imaju status visokog rizika, otvoriti svoja vrata u periodu od 7 do 19 sati, pod uslovom da rade s kapacitetom od 50 posto.

Erdogan je govoreći u ekonomiji kazao kao je turski izvoz u februaru 2021. premašio 16 milijardi dolara, što je porast za 9,6 posto u odnosu na isti period prošle godine.

Govoreći i o problemu rasizma u svijetu, Erdogan je rekao kako se kulturni rasizam pretvorio danas u institucionalni rasizam u mnogim evropskim zemljama, posebno u Francuskoj.

izvor iBalkan.net / agencija aa

Dnevni horoskop za 15. april 2021. godine

Ovan kroz razgovor do rješenja, Bik mora nešto da mijenja, Read more

TEŠKA NESREĆA: Kamion udario u zaštitnu ogradu, ima mrtvih! (foto)

Nesreća se dogodila oko 11.40 časova, naveli su u MUP- Read more

Dragan Bursać, jednom rečenicom razmontirao i razbucao Emira Kusturicu… (foto)

"SVE ŠTO TREBATE ZNATI O NEKADAŠNJEM…" BEOGRAD: Regija, Zsnimljivosti, vijesti, Read more