IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Jadranke Barjaktarović: PRIHVATILA SAM IZVINJENJE…

Pjevačica Jadranka Barjaktarović obavijestila je javnost da je na Sudu za prekršaje u Podgorici proglašen krivim i kažnjen ukupnom novčanom kaznom od 550 eura građanin F.J. (22) iz Danilovgrada zbog drskog ponašanja i ugrožavanja njene sigurnosti.

Barjaktarović je saopštila da su protiv njega ovlašćeni službenici Centra bezbjednosti (CB) Podgorica podnijeli zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka zbog prekršaja iz člana 7. i člana 8. Zakona o javnom redu i miru. 

“Motiv za neprimjerene i protivzakonite aktivnosti F.J. iz Danilovgrada bilo je emitovanje spota moje pjesme “Da je vječna Crna Gora”.

Obaviještena sam da se dežurni državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu Vukas Radonjić prethodno izjasnio da u radnjama građanina nema elementara krivičnog djela koji se gone po službenoj dužnosti. 

Odluku Suda za prekršaje posebno pozdravljam zato jer sam strahovala da ću ostati nazaštićena i pored činjenice da su mi upućene prijetnje koje sam ozbiljno shvatila i koje su me uznemirile. Radi se i o osobi koja je svojim objavama  neprimjereno govorila o osobama koje nijesu pravoslavne  vjere”, istakla je pjevačica u saopštenju.

Posebno se zahvalila načelniku CB Milovanu Pavićeviću i starješini Darku Milonjiću koji su kako ističe, pokazali visoku profesionalnost.

“Zahvaljujem se i na solidarnosti aktivistkinjama “Crnogorskog ženskog lobija” sa kojima zajedno poručujem čitavoj javnosti da se nasilje nad ženama mora zaustaviti i sankcionisati. Naročito se zahvaljujem zajednici obožavatelja i poštovalaca koji su brzo reagovali na nasilje i govor mržnje i pomogli policiji da identifikuje vlasnika prikrivenog profila. Ovaj slučaj šalje jasnu poruku da javnost i policija neće dozvoliti da se putem prikrivenih ili lažnih profila na društvenim mrežama prijeti ženama na javnoj sceni, širi nacionalizam i netrpeljivost i podstiče nasilje”, kazala je pjevačica.

Čitaj još:   JADRANKA Barjaktarović: NEĆU NIKOME DA SE IZVINjAVAM ZBOG PJESME “Ne može nam niko ništa, JAČI SMO OD SRBIJE...” (foto i video)

Ona dodaje da je građanin F.J. iz Danilovgrada svjestan neprimjerenosti svog postupka, te navodi da joj se to čini važnim.

“Povjerovala sam da je njegovo kajanje iskreno i zato sam prihvatila izvinjenje. Nasilje i mržnja ne smiju nikada biti izbor, posebno je to pogubno za mlade. Smatram važnim da svi jedni drugima pružimo novu šansu, važno je da oprostimo i da se bolje razumijemo. Muzika je umjetnost koja u nama budi najljepše emocije i osjećanja. Pjesma “Crna Gora je moj dom” je projekat koji ujedinjenje i podjednako pripada svima koji Crnu Goru vole i doživljavaju svojom domovimom. Uvjek ću i svojim primjerom odlučno stati u odbranu ženskog dostojanstva. Poručujem  svima da sam ponosna Crnogorka koja drži do principa etičkog ponašanja i te vrijednosti i opredjeljenje ću uvijek zastupati i braniti”, poriča je Barjaktarović.

Čitaj još:   LJEKARI MU SE BORE ZA ŽIVOT: Uzeo pištolj umrlog oca, PUCAO SEBI U STOMAK, ne zna se, zašto je to uradio...

izvor: agencije

SKANDAL: JADRANKA BARJAKTAROVIĆ VRAĆENA SA SRPSKE GRANICE (video)

Pjevačica Jadranka Barjaktarović prije nekoliko dana krenula je automobilom iz Crne Gore Read more

Nastavnica Sanja Vujović: Ne plašim se Ministarstva prosvjete, opet bih isto uradila… (foto)

Nastavnici istorije OŠ„ Lovćenski partizanski odred“sa Cetinja Sanji Vujović je Read more

SVA TA LUDA BOSNA- UHVAĆEN”LAŽNI POP- HODŽA- NADBISKUP”!!!

Uhapšen lažni pop u Bijeljini... Isto lice se tereti da Read more