IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

DRITAN NAKON SRAMOTNE IZJAVE MINISTRA CRNE GORE: “Glasat ću za SMJENU Leposavića!” (VIDEO)

Dritan Abazović, potpredsjednik Vlade Crne Gore, rekao je za N1 da će glasati za smjenu ministra Vladimira Leposavića. Abazović je kazao da je smjena prijedlog Zdravka Krivokapića, predsjednika Vlade, te da će on glasati za to.

O ministru Leposaviću je rekao da je sa njim imao dobru saradnju, ali da je sa izjavom o Srebrenici postupio krivo.

“Mislim da je nastupio krivo, morao je sa te pozicije da ima veću dozu opreznosti. Razumijem sve, potrebu i dodatne politizacije, potrebu opozicije da problematiziraju teme koje ni sami nisu uspjeli da završe u tridesetogodišnjem mandatu, razumijem da pokušavaju da unose razdor, izvode incident, ekstremizam, nacionalnu mržnju s ciljem zaštite kapitala i nelegalno stečene imovine. Sve to razumijem, ali to je morao da razumije i ministar”, rekao je Abazović.

“Morao je da ima određenu dozu senzibiliteta, da razumije da mi moramo da se predstavimo kao jedna evropska opcija – jer smo to obećali građanima. To je bio početni manifest. Mislim da je napravio prekršaj. Kako je trebalo vrednovati prekršaj – to je do premijera. on je donio odluku kakvu je donio. Vidjet ćemo kako će se to odraziti”, naveo je Abazović.

Podsjećamo, crnogorski ministar pravde Vladimir Leposavić izazvao je mnoštvo reakcija nakon izjave u kojoj relativizuje genocid u Srebrenici, i to na sjednici Skupštine. Kazao je kako je “spreman priznati genocid” ako se “nedvosmisleno” utvrdi da se desio.

Čitaj još:   Lider koalicije Crno na bijelo Dritan Abazović: Svako nasilje ugrožava pobjedu i smjenu režima... (foto i video)

Ima li Vlada Crne Gore zajednički stav po pitanju Srebrenice?

“Vlada ima zajednički stav da moramo poštovati odluke međunarodnih sudova, svih onih odluka koje su imale veze sa našom zemljom, koje su prošle kroz naše institucije, dobili neki međunarodni pečat i prošle kroz naše institucije”, kazao je Abazović i dodao:

“Mi imamo Deklaraciju o genocidu u Srebrenici, mi moramo toga da se pridržavamo. To je stvar principa”, rekao je u razgovoru za N1.

Abazović je pojasnio da su 7. septembra potpisali sporazum, napravili Vladu.

“Sve tačke vjerovatno svima nisu bile prihvatljive, ali to je mjera kompromisa o kojoj sam govorio. Ako neko želi da izađe van toga – imat ćemo nova politička previranja”, kazao je.

Svi koji su 7. septembra potpisali sporazum – morali su da znaju da staju iza određenih principa koji imaju svoj kolosijek, pojasnio je.

“Ako možemo da ostvarimo dobre stvari za Crnu Goru – trebamo to da podržimo. Ako ne, treba tražiti legitimna alternativna rješenja. Ne treba svoditi raspravu da li personalno neko nešto podržava ili ne”, stav je Dritana Abazovića.

“Imate zahtjev premijera za smjenu Leposevića, to se mora procesuirati. Nadam se da će se to procesuirati na narednoj Skupštini. Mi ćemo glasti za smjenu. Ne što imamo nešto protiv Leposavića, mi smo imali dobru komunikaciju – ali ovo su političke stvari. Prijedlog je dao premijer Crne Gore, oko toga treba da se izjasnimo”, zaključio je.

izvor: N1

Čitaj još:   UBIJEN ČOVJEK SA HILJADU LICA: Vođa "ISLAMISTIČKOG BLEKVOTERA" i bivši RUSKI SPECIJALAC koji je prešao na Islam... (foto/video)
BOŠKOVIĆ: DRITAN POKUŠAVA DA PRESLIKA SCENARIO IZ SRBIJE U CRNOJ GORI…

Borba protiv organizovanog kriminala i korupcije je samo medijska promocija, Read more

ČETNO- URA DRITANOVA KOMBI PARTIJA IPAK NIJE TAKO”GRADŽANSKA”!?

Koliko je licemjerna ''građanska'' fasada iza koje se krije URA Read more

Nikolaidis: DRITAN tvrdi da je HEROJ…

Dritan Abazović tvrdi da je heroj: bilbordi sa njegovim likom Read more