IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

MITROPOLIT CPC MIHAILO PRECIZIRAO:”SVAKO KO PORIČE SREBRENICU JE ZLOČINAC… “

… pa ma ko on bio- građanin, ministar, predsJednik Vlade, vladika ili je to patrijarh.

Naša Vlada se identifikujete sa zločinačkim pokretom iz Drugoga svjetskoga rata koji je u februaru 1943. godine suvirepo pobio 9.200 muslimana iz Sandžaka, poručio je mitropolit CPC Mihailo.

“Svakodnevnim izjavama zorno očituje svoju saglasnost s tim zločinačkim aktom, a djelom da njeguje mračni kult zločina i zločinaca. Zato negira istorijsku činjenicu da se u Srebrenici dogodio genocid i tako dovodi u pitanje osnovnu ljudsku osobinu- ljudskost. Mi smo pohodili Srebrnicu 1995. godine da se poklonimo sjenima nevinih žrtava, i pohodićemo dok smo živi. Ona je živi spomenik nevino stradalim mučenicima, koji prenosi poruku da je zlo među nama, i da ne smijemo dozvoliti novu Srebrnicu”, poručuje on.

Kaže kako svako ko poriče taj zločin je zločinac, pa ma ko on bio – građanin, ministar, predsednik Vlade, vladika ili patrijarh.

“Ta ista Vlada nastavlja i tradiciju dinastije Karađorđevića, koja je 1918. god zatirala i Crnu Goru i crnogorsko ime, srušila Njegoševu kapelu na Lovćenu i ukinula Crnogorsku crkvu, priznatu svih pravoslavnih crkava, uključujući i Srpsku. Odriče joj pravo da bude domicilana crkva i progoni i nju i njeno svještenstvo…

Čitaj još:   KAD JA DOĐEM NA VLAST

Najavljuje potpisivanje Temeljnoga ugovora sa beogradskom Svetosavskom crkvom koja je u Bosni raspirivala međuvjersku i međunacionalnu mržnju i bodrila zločince da nasrću na sve ljudsko. Bila je i direktni saučesnik u srebrničkom zločinu…

Njoj, koja je u Crnu Goru došla na srpskim bajonetima 1918. god, namjerava da prepušti sve crkve i manastire naših predaka da njima raspiruje mržnju na Crnogorce i sve druge i drugačije u Crnoj Gori.

To je zlokobna ideja koja nagovještava propast zemlje, po cijenu koju će utvrđivati istoričari u budućnosti. Pozivam vjerujuće ljude i sve građane da se odupremo tome zlu, prije nego nas zlo zadesi”, poručio je on.

izbor: antenaM.me

VUČKO I DODIK, LUDE ZBOG VLADIKE,PORUČIO IM:”RS će nestati, BiH će biti cjelovita, od Srbije će ostati samo BEOGRADSKI PAŠALUK”…

Mitropolit Crnogorske crkve Mihailo (Miraš Dedeić) ocjenio je da je Read more

Čitaj još:   AVDO AVDIĆ, DEMOLIRAO, POLITIKU ELMEDINA DINE KONAKOVIĆA: ŽELI BITI TITO „Bolje Busuladžić nego Kristina, bolje Gornja Maoča nego Povorka…“ (foto)
Krivokapić: NISAM PODRŽAO REZOLUCIJU O GENOCIDU U SREBRENICI???

Zdravko Krivokapić, crnogorski premijer, poručio je kako je Rezolucija o Read more

DRAGINJA Vuksanović Stanković o Rezoluciji: OVO JE PEČAT NA ISTINU A TO JE GENOCID (video)

Draginja Vuksanović - Stanković, predsjednica Kluba SDP-a u Skupštini Crne Gore, Read more

“DF” BI NOVI DOGOVOR: Novog premijera ili vanredne izbore… (foto i video)

Jedan od lidera Demokratskog fronta (DF) Andrija Mandić rekao je Read more