IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

POTPISAN Zahtjev za smjenu Leposavića od strane 40 poslanika opozicije… (foto i video)

SDP je predala Interpelaciju kojom se traži razrješenje i to ministra pravde, ljudskih i manjinskih prava Vladimira Leposavića, zbog njegovog negiranja i relativizovanja genocida u Srebrenici. Interpolaciju je potpisalo svih 40 poslanika opozicije…

PODGORICA: Crna Gora, Vijesti, subota, 24.04.2021.…12: 39… POTPISAN Zahtjev za smjenu Leposavića od strane 40 poslanika opozicije… (foto i video)

22.02.2021., Potocari, Bosna i Hercegovina – Fotografija iz zraka Memorijalnog centra Srebrenica-Potocari. Photo: Armin Durgut/PIXSELL

Šef Medijskog tima SDP-a, Mirko Stanić, kazao je da je Leposavić svojim stavom izrečenim u odgovoru na poslaničko pitanje proizveo značajne posljedice po ugled Crne Gore u regionu i partnerskim zemljama, ali i narušio međunacionalne odnose u državi.

On je naveo da je Interpelaciju potpisalo svih 40 poslanika opozicije, uvjerenih u to da građanski koncept Crne Gore i njena evropska i evroatlantska perspektiva nemaju alternativu.

“Razlog zbog kojeg nijesmo predali ranije leži u tome što je predsjednik Vlade, slažući se sa našim i stavom međunarodne zajednice, pokrenuo postupak za razrješenje Leposavića”, pojasnio je Stanić.

On je naveo da se ta tačka neće naći uskoro na dnevnom redu, jer, prema informacijama iz Skupštine, ima dosta tačaka koje su u proceduri prije nje.

Čitaj još:   IZDRŽITE, DO POSLIJE BAJRAMA: Obilne padavine do petka... (foto)

” Uputili smo formalni zahtjev za razrješenje Leposavića, svjesni činjenice da svaki njegov dan na poziciji ministra pravde, ljudskih i manjinskih prava predstavlja grub udar na građanski koncept naše države, politiku dobrosusjedskih odnosa i našu evropsku perspektivu”, rekao je Stanić.

Kazao je da Leposavić, relativizujućom izjavom da genocid u Srebrenici nije nedvosmisleno utvrđen presudama međunarodnih sudova i dovođenjem u pitanje legaliteta i legitimiteta Haškog tribunala diskvalifikuje sebe kao ministra koji Crnu Goru može da vodi ka Evropskoj uniji.

“Na čelu Ministarstva pravde Crne Gore ne može da bude čovjek koji ne priznaje odluke tih sudova i koji, umanjivanjem težine zločina u Srebrenici, pored ostalog i ugrožava pregovore za članstvo u EU”, smatra Stanić.

On je kazao da SDP očekuje od rukovodstva Skupštine da u zakonskom roku Interpalaciju stavi na dnevni red kako bi se poslanici o njoj izjasnili.

Izvor agencije

“BEZ PANIKE KADA VAM KRAJEM SEDMICE…”: Meteorolog Nedim Sladić najavi promjenu vremena i to… (foto i video)

Meteorolog Nedim Sladić prognozira da ubrzo počinje pravo ljeto, a Read more

Čitaj još:   UŽAS TUZLACI OGORČENI: S prozora uzvikivao "nož, žica, Srebrenica", policiji nije htio otvoriti vrata... (foto i video)
AMERIKANAC UHAPŠEN U RUSIJI: Traži Bajdenovu pomoć… (foto)

Porodica Amerikanca zatvorenog u Rusiji na osnovu i to sporne Read more

MARINIKA Tepić odgovorila VUČIĆU: Jasno je da se češe gdje ga svrbi… (foto i video)

Marinika Tepić reagovala je nakon što je Aleksandar Vućić pomenuo Read more