IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

ESTRADA U ŠOKU: Uhapšen pozati srpski ugostitelj u Beču, našli mu pet kg droge i oružje… (foto i video)

U kafani, koja je jedna od najpopularnijih u glavnom gradu Austrije , uvijek su se održavale proslave i vjenčanja gastarbajtera, nastupale znane i brojne estradne zvijezde iz Srbije, program je svojevremeno vodio i glumac Maca…

BEČ: Svijet, Crna Hronika, Vijesti, nedelja, 25.04.2021.…00: 39… ESTRADA U ŠOKU: Uhapšen pozati srpski ugostitelj u Beču, našli mu pet kg droge i oružje… (foto i video)

Vijest o hapšenju srpskog ugostitelja, inače rodom iz Smedereva, prenijeli su i austrijski mediji.

“Policija je dugo sumnjala na gazdu da se bavi preprodajom narkotika. Potom su krenuli u akciju. Tajni agent policije se predstavio kao kupac i došao je u lokal s namjerom da kupi kokain. Za to vrijeme cijeli kraj bio je blokiran”, navodi Hojte.

Srbin nije ni slutio šta mu se sprema: “Najpre su u restoran ušli muškarac i žena, Barnićevi saradnici, koji su ponijeli veću količinu kokaina. Potom je došao ‘kupac’, kome je Srbin predao drogu, a u tom momentu su u lokal uletjele specijalne jedinice austrijske policije Kobre”, prenosi Hojte i dodaje da je onda počela filmska potjera za Barnićem.

“Vlasnik restorana, kod kog se nalazio paket s kokainom, počeo je da bježi. Popeo se na krov i pokušao da se otarasi droge. Bacio je paket, koji je završio u oluku”, opisuju mediji dramatičnu policijsku akciju u Beču.

Čitaj još:   NEVRIJEME POGODILO CENTRALNU BOSNU: Grad veličine oraha padao na isti dan kao i prošle godine u... (foto)

Pored Barnića, u akciji su privedeni i njegovi saučesnici, muškarac i žena iz Crne Gore: “Policija je zaplijenila 2,3 kilograma kokaina, 3,5 kilograma marihuane, 5.300 eura u kešu, ‘kalašnjikov’, dva pištolja marke ‘glok’ i ‘bereta’. Srbin se tereti za trgovinu drogom i oružjem, ali i za prijetnje policiji”, navodi Hojte.

Niko nije slutio da je Barnić narko-diler i da se u njegovom lokalu prodaje droga. Ovo je mjesto okupljanja i brojnih proslava ljudi iz cijele bivše Jugoslavije, a neki strahuju da bi mogli biti dovedeni u vezu s tim. Veliki broj Srba, ali i poznatih ličnosti iz svijeta estrade, sporta, biznisa i glume, posjećuje ovu kafanu.

“On je objavljivao slike s poznatim pjevačima iz Srbije koji su pjevali u njegovom lokalu i hvalio se tim poznanstvima na društvenim mrežama, kao na primer sa Radišom Trajkovićem Đanijem, koji je u restoranu redovan”, navodi izvor i dodaje da su se na spisku pjevača koji su nastupali u restoranu, što se može vidjeti i na stranici ovog lokala, i Dejan Matić, Rade Kosmajac…

Inače, uhapšeni ugostitelj nema legalne papira.

“On ima samo srpsko državljanstvo, a neki od lokala se vode na ime njegovih prijatelja”, tvrdi izvor.

Barnić je trenutno u pritvoru, a prije toga se branio šutnjom. Nakon hapšenja Predraga Barnića ispostavilo se da je za njim na snazi nalog za hapšenje u Srbiji i Španiji. Policija sumnja da je ovo međunarodna banda, a da je ugostitelj bio vođa. Istraga je počela 2019. zbog trgovine drogom.

Čitaj još:   KAKO DA NAM FARMERKE UVIJEK BUDU KAO NOVE? (foto i video)

Izvor Mondo

ŠEKI Radončić o usvajanju Rezolucije: ČIČA DRAŽA JE NAKON TITA, PORAŽEN I OD MILA…

Crnogorski parlament usvojio je sinoć Rezoluciju kojom se osuđuje genocid Read more

ERDOĞAN: NE DOZVOLITI NACIONALIZAM U DISTRIBUCIJI VAKCINA

Predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan izjavio je kako međunarodna Read more

VUČIĆ : “Nismo ovo očekivali od CRNE GORE…”

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić objavio je na svom profilu na Read more