IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Identifikovati osobe koje su vrijeđale i maltretirale novinara Nebojšu Šofranca na… (foto i video)

“Poštovani ministre Sekuloviću, najoštrije protestujemo protiv vrijeđanja, maltretiranja i pokušaja ponižavanja i to na radnom zadatku crnogorskog novinara Nebojšu Šofranca.”

PODGORICA: Crna Gora, Crna Hronika, vijesti, ponedeljak, 26.04.2021…12: 29… Identifikovati osobe koje su vrijeđale i maltretirale novinara Nebojšu Šofranca na… (foto i video)

Menadžment i uredništvo Radio- televizije Crne Gore uputio je otvoreno pismo ministru unutrašnjih poslova Sergeju Sekuloviću povodom verbalnih napada i maltretiranja novinara Nebojše Šofranca prvo na nacionalističkoj osnovi, koji se dogodio na Aerodromu Podgorica tokom dočeka viceprvaka svijeta u boksu Petra Liješevića…

Podsjećamo, tokom dočeka upućene su uvrede na račun Šofranca, kojeg su pojedinci nazivali čak i ustašom, i drugim pogrdnim imenima.

Pismo menadžmenta i uredništva prenosimo integralno:

“Poštovani ministre Sekuloviću, najoštrije protestujemo protiv vrijeđanja, maltretiranja i pokušaja ponižavanja na radnom zadatku jednog od najboljih crnogorskih novinara Nebojše Šofranca.

Posebno zato što se policija, prisutna na aerodromu, ponašala inertno sa stanovišta fizičke zaštite naše ekipe i krajnje suzdržano prema rulji koja je reportera Šofranca prijeteći pozivala da izađe van. Tražimo da identifikujete osobe koje su vrijeđale našeg novinara, čiji se glasovi čuju na klipu objavljenom na društvenim mrežama.

Čitaj još:   PROLJEĆE U DECEMBRU UZ OPREZ, STIŽE CIKLON: Prognoza za naredne dane…

To što je naš novinar na krajnje dostojanstven način odgovorio na provokacije i javno izrazio želju da se čitavom slučaju ne pridaje značaj, ne umanjuje našu, ali ni vašu obavezu prema zaštiti novinara.

Sinoć je to bio Šofranac, a već sjutra to može biti neki drugi. Neophodno je da odradite svoj posao na isti način kao kad su bili u pitanju i novinari drugih redakcija i o tome obavijestite javnost.

Takođe zahtijevamo da predočite i šta ste preduzeli protiv onih koji su prekršili sve epidemiološke mjere. Istovremeno napominjemo da ćemo s cijelim slučajem upoznati ambasade zapadnih zemalja, EU i OEBS-a u Podgorici, kao i međunarodna strukovna udruženja novinara”...

Izvor rtcg.me

Čitaj još:   Srbija, probala da preotme bh. igrača Stefana Kovača, spriječio ih očev potpis... (foto)
VUČIĆ : “Nismo ovo očekivali od CRNE GORE…”

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić objavio je na svom profilu na Read more

Krivokapić: NISAM PODRŽAO REZOLUCIJU O GENOCIDU U SREBRENICI???

Zdravko Krivokapić, crnogorski premijer, poručio je kako je Rezolucija o Read more

DRAGINJA Vuksanović Stanković o Rezoluciji: OVO JE PEČAT NA ISTINU A TO JE GENOCID (video)

Draginja Vuksanović - Stanković, predsjednica Kluba SDP-a u Skupštini Crne Gore, Read more