IBALKAN

Vaše Pravo, Vaš Portal

Turska farmaceutska kompanija Viscoran Ilac počinje proizvodnju vakcine protiv koronavirusa… (foto i video)

Narednih sedmica u Turskoj počinje proizvodnja ruske vakcine Sputnik V…

ISTANBUL: Svijet, Ekonomija, vijesti, ponedeljak,26.04.2021…13 29…Turska farmaceutska kompanija Viscoran Ilac počinje proizvodnju vakcine protiv koronavirusa… (foto i video)

Proizvodnja ruske vakcine Sputnik V u Turskoj počet će narednih sedmica, saopćio je u ponedjeljak Ruski fond za direktna ulaganja (RDIF), javlja Anadolu Agency (AA).

Proizvodnja će biti organizirana u pogonima turske farmaceutske kompanije Viscoran Ilac.

“RDIF i turska farmaceutska kompanija Viscoran Ilac dogovorili su saradnju u proizvodnji vakcine Sputnik V, prve vakcine protiv koronavirusa koja je registrovana u svijetu. Viscoran Ilac obavio je pripreme za proces proizvodnje na lokalnom nivou i sada planira pokretanje proizvodnje Sputnika V u narednim mjesecima u nekoliko preduzeća”, navodi se u saopćenju.

RDIF je naveo da završava transfer tehnologije za proizvodnju s drugom turskom kompanijom CinnaGen Ilac, i pregovara s još dvije “proizvodne platforme” s ciljem proširenja kapaciteta proizvodnje vakcine Sputnik V.

Čitaj još:   NEMA IZVINJENJA ni pojašnjenje iz Nove Vlade Crne Gore: DRITAN SE USUDIO obratiti Komšiću, evo šta je poručio... (foto)

Kako se navodi u saopćenju RDIF-a, vakcina proizvedena u Turskoj namijenjena je za lokalnu upotrebu i izvoz u treće zemlje.

Turski ministar zdravstva Fahrettin Koca najavio je 22. aprila da će Turska uskoro početi koristiti rusku vakcinu Sputnik V.

izvor agencije aa

MARINIKA Tepić odgovorila VUČIĆU: Jasno je da se češe gdje ga svrbi… (foto i video)

Marinika Tepić reagovala je nakon što je Aleksandar Vućić pomenuo Read more